Građanska inicijativa 21. maj: Evropski parlament nedvosmisleno osporio najavljeni popis

Radio Titograd

19.10.2023, 09:42h

< 1 min

Foto:Građanska inicijativa 21. maj

Evropski parlament je jučerašnjom Rezolucijom o Crnoj Gori potvrdio da ne postoje uslovi za održavanje regularnog popisa stanovništva. Svojim stavovima da popis mora biti međunarodno standardizovan, da ne smije biti u funkciji političke polarizacije i da se mora održati u okolnostima bez političkog zastoja, Evropski parlament je nedvosmisleno osporio najavljeni popis, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Izvještajem evropskih parlamentaraca potvrđeno je sve ono što mjesecima govore svi kojima je stalo do građanske, evropske i multietničke Crne Gore. Dodatno, u izvještaju se konstatuje da je SPC aktivan klero-politički faktor, čime je Evropski parlament po prvi put potencirao malignu ulogu državne crkve Srbije”, kazali su u saopštenju.

Ovim se, ocjenjuju, izvještaj evropskih parlamentaraca može uvrstiti u niz neoborivih argumenata zbog kojih je bojkot popisa jedina svrsishodna i ispravna odluka.

“Time su Milatović i Abazovićeva marionetska vlada još jednom razobličeni kao povjerenici antievropske i vučićevske politike u Crnoj Gori”, zaključuju iz Građanske inicijative 21. maj.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content