Građani očajni: Nema termina za mnoge specijalističke preglede u Kliničkom centru

Radio Titograd

20.11.2023, 06:55h

< 1 min

Foto:Radiotitograd.me

Preglede kod endokrinologa, gastroenterologa, pulmologa, reumatologa ili hematologa, građani Crne Gore ne mogu obaviti u Kliničkom centru Crne Gore. Čitaoci koji se danima javljaju redakciji CdM-a, kažu da je nemoguće dobiti termin kod gastroenterologa i pulmologa u Kliničkom centru Crne Gore.

CdM je tim povodom konktaktirao izabrane doktore u DZ Podgorica koji su potvrdili da je trenutno nemoguće zakazati pregled za sve internističke grane (endokrinologija, pulmologija, gastroenterologija, hematologija, reumatologija) i dodali da je slična situacija sa nekim drugim ambulantama i naveli nam primjer vaskularne hirurgije, oftalmologije, ORL….

Pregledom sajta KCCG potvrđuje se da nema slobodnih termina.

Nažalost, ova situacija nije novina u Kliničkom centru Crne Gore, jer su mediji i do sada u više navrata pisali o ovom problemu.

S druge strane, KCCG pokušava objašnjavanjem internih i eksternih termina da umanji probleme koji evidentno postoje i na koje pacijenti gotovo svakodnevno ukazuju.

Suština problema na koji građani ukazuju je da ne mogu zakazati pregled preko izabranog doktora u KCCG za pomenute specijaliste, jer termina nema.

Miraš Dušević

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content