Gorjela bolnica u Srbiji, evakuisano preko 100 pacijenata, među njima 30 djece

Radio Titograd

27.01.2024, 16:55h

< 1 min

Foto: Printscreen/youtube

Požar koji je pola sata prije ponoći izbio u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlijezde i bolesti metabolizma “Čigota Zlatibor” – lokalizovan je u sedam sati. Trenutno se radi na dogašivanju.

Vatra je zahvatila krov i posljednji sprat zgrade. Među evakuisanim pacijentima ima i tridesetoro djece. Nema povređenih.

Gorio je krov i posljednji sprat zgrade Specijalne bolnice na Zlatiboru. Pacijenti i zaposleni su evakuisani, njih stotinak, među kojima je bilo i tridesetoro djece. U gašenju požara bilo je angažovano oko 50 vatrogasaca.

 

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je za RTS da će se uviđaj obaviti u najkraćem mogućem roku. Dolaskom na lice mjesta vatrogasci-spasioci su zatekli požar u reazbuktaloj fazi.

Cicvarić kaže da je plamen zahvatio krov, a da je cijeli šesti sprat napravljen od drvene konstrukcije, plastičnog krovnog pokrivača, tako da je bilo otežavajućih okolnosti, piše RTS.

Vatru je gasilo 47 vatrogasaca sa 11 vozila do sedam sati kada je požar lokalizovan, istakao je Cicvarić. Dodaje da je 114 pacijenata uspejšno i brzo evakuisano od stane zapošljenih i vatrogasaca.

Direktor Specijlane bolnice Aleksandar Simić rekao je za RTS da je u 23.30 obavješten o požaru na petom spratu bolnice i da je odmah došao na lice mjesta.

 

 

“Tu su već bili radnici treće smjene kako zadravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbjeđenja koji su krenuli sa evakuacijom pacijenata, spuštanjem pacijenata na niže spratove. Bilo je i tidesetak djece”, rekao je Simić.

Prema riječima direktora Specijalne bolnice, sve je proteklo u najboljem redu. “Blagovremeno smo uspeli da nepokretne pacijente spustimo i smestimo u obližnje hotele“, naveo je Simić.

Dr Simić kaže da će nove pacijente blagovremeno obavjestiti kada da dođu na zakazana snimanja, uz nadu da će bolnica što prije biti osposobljena.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 16:44h

Titogradske vijesti, top2,

15:49h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:55h

Titogradske vijesti, top1

26.02.2024. u 13:47h

Titogradske vijesti, top2

26.02.2024. u 13:44h

Skip to content