Gorčević na neformalnom sastanku ministara evropskih poslova

Radio Titograd

29.04.2024, 09:19h

< 1 min

Foto:Vlada CG

 

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević učestvovaće na neformalnom sastanku ministara evropskih poslova (GAC), koji će danas i sjutra biti održan u Briselu.

Kako se navodi u platformi za učešče Gorčević, u fokusu sastanka biće promovisanje i jačanje mehanizama vladavine prava.

„Najavljani sastanak biće prilika da se razmijene mišljenja o pitanjima vezanim za regionalnu saradnju, izgradnju povjerenja, identifikaciji izazova i procesu ubrzavanja evropskih integracija“, piše u dokumentu.

„Učešće na GAC-u prilika je za uspostavljanje bližih odnosa i dublje saradnje između Evropske unije (EU) i država Zapadnog Balkana, jačanje pozicije i vidljivosti Crne Gore na međunarodnom planu i dalju afirmaciju Crne Gore kao pouzdanog partnera“, navodi se u platformi.

Ističe se da je zajednička obaveza EU i država regiona da održe zamah proširenja, te da će Crna Gora naredni period iskoristiti za ubrzane reforme.

U platformi se navodi da će učešće Gorčevič biti prilika za predstavljanje trenutnog stanja u procesu pridruživanja Crne Gore EU, budućih aktivnosti u vezi pripreme i sprovođenja Reformske agende za Instrument EU za reformu i rast, i dalju promociju napretka i rezultata Crne Gore u procesu evropskih integracija.

“U prisustvu zvaničnika EU, Crna Gora ima šansu da predstavi dobre rezultate u u oblasti vladavine prava, sprovođenju neophodnih reformi i intenzivnom tempu realizacije aktivnosti u poglavljima 23 i 24, sa ciljem konačnog dobijanja IBAR-a”, kaže se u platformi.

 

 

Izvor:MINA

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content