GORČEVIĆ “Evropski partneri će prepoznati da CG ima kredibilnu i proevropsku Vladu”

Radio Titograd

19.01.2024, 13:07h

< 1 min

Foto:Gov.me

 

Povodom potvrde o održavanju petnaeste Međuvladine konferencije Crne Gore i Evropske unije, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević poručila je da je sigurna da će evropski partneri prepoznati da Crna Gora ima kredibilnu i proevropsku Vladu i jaku parlamentarnu većinu koja će se odazvati svim izazovima kada su evropske integracije u pitanju i Crnu Goru uvesti u EU.

Iz Savjeta Evropske unije je najavljeno da će 29. januara u Briselu biti održana petnaesta Međuvladina konferencija Crne Gore i Evropske unije.

Ministarka Gorčević kaže da će delegaciju Crne Gore na Međunarodnoj konferenciji predvoditi premijer Milojko Spajić i da će to biti prilika da predstavimo sve što je Vlada, ali i parlamentarna većina uradila za ova dva i po mjeseca.

„Sigurna sam da će, nakon dvije godine, Međuvladina konferencija biti prilika da predstavimo Mapu puta kada su evropske integracije u pitanju,  ali i predstavimo i ono što je urađeno za dva i po mjeseca rada 44. Vlade“, kazala je Gorčević.

Delegacija Crne Gore će na Međuvladinoj konferenciji, gdje će se sastati sa ministrima vanjskih poslova država članica, predstaviti Mapu puta za ispunjenje privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, aktuelno stanje procesa pregovora, prioritete u vladavini prava, kao što su imenovanja u pravosuđu, strategija reforme pravosuđa i izmjene zakona. Daće i presjek stanja kada je riječ o rezultatima Reforme javne uprave, gdje su planirane izmjene i donošenje niza zakona. Govoriće i o ekonomskim kriterijumima, a poseban osvrt imaće na uspjehe koje smo postigli u poglavljima 5 – Javne nabavke, 18 – Statistika i 32 – Finansijki nadzor.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content