Goran Danilović nije položio stručni ispit za rad u državnim organima

Radio Titograd

21.03.2024, 12:17h

2 min

Foto:RTCG

 

Direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKVO) Goran Danilović nije položio stručni ispit za rad u državnim organima, potvrđeno je CdM-u.

Današnja Pobjeda piše da je Danilović – strucni ispit, koji je prema Zakonu o državnim službenicima i namještenicima morao imati prije dvije i po godine, tačnije prije postavljanja za vršioca dužnosti direktora – prijavio tek krajem prošle godine, a prije dva dana krenuo sa polaganjem i – pao već na prvom dijelu ispita.

Danilović je trebalo da polaže prvo pismeni dio, koji čak podrazumijeva ponuđene odgovore, kasnije usmeni dio ispita, do kojeg nije ni stigao.

Foto: Pobjeda
Foto: Pobjeda

Lider Ujedinjene Crne Gore, kojeg je vlada Zdravka Krivokapica imenovala za v. d. direktora AKOKVO 14. oktobra 2021, bio je u v.d. stanju čak tri puta, sve dok ga vlada Dritana Abazovića nije imenovala za direktora 15. juna prošle godine.

Između ostalog Danilovićev rad na čelu Agencije su obilježile njegove stalne prijetnje Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, koje datiraju i prije njegovog zaposijedanja pozicije direktora AKOKVO – još od 2011. godine.

Svoju borbu protiv imenovanja crnogorskog jezika počeo je 2010. godine, kada je, između ostalog, poručivao da se od Crne Gore ne pravi „jedna velika cetinjska gimnazija“.

Prošle godine je u statusu v. d. direktora indirektno zaprijetio kako ekspertska komisija koja će odlučivati o reakreditaciji FCJK „neće biti iz novopazarske ustanove“, a prije toga kako „nije trebalo reakreditovati FCJK“.

Posljednji u nizu prestupa Danilovića na čelu AKOKVO-a je protivustavna retroaktivna primjena novousvojenog Pravilnika na uveliko započeti postupak reakreditacije FCJK.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content