Google će uvesti vještačku inteligenciju u Android Auto

Radio Titograd

24.01.2024, 06:42h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Osmišljen kako bi omogućio vozačima da ‘ostanu fokusirani na cestu’, a da istovremeno mogu sigurno komunicirati dok su za volanom, Android Auto će koristiti AI za sažimanje dugačkih poruka.

Sistem će moći da predloži vozaču relevantne odgovore i radnje koje će moći preduzeti putem glavnog monitora automobila i bez dodirivanja pametnog telefona (Reuters).

Osmišljena kako bi omogućila vozačima da „ostanu fokusirani na cestu“, a da istovremeno mogu sigurno komunicirati dok su za volanom, nova verzija Android Auta koristiće  AI za automatsko sažimanje dugačkih poruka ili vrlo aktivnih grupnih chatova kako bi se lakše dešifrovali tokom vožnje.

Sistem će moći predložiti vozaču relevantne odgovore i radnje koje će moći preduzeti putem glavnog monitora automobila i, što je najvažnije, bez dodirivanja pametnog telefona.

Tehnološki div kaže da će novi Android Auto omogućiti vlasnicima da „uživaju u najboljem od svog pametnog telefona u automobilu“.

Google kaže da će, na primjer, vozač moći lako pristupiti lokaciji koju je podijelio prijatelj i uključiti je u aplikaciju Maps pritiskom na dugme. Sistem bi takođe vozačima dao mogućnost da obavijeste svoje prijatelje o procijenjenom vremenu dolaska kroz niz pojednostavljenih unosa.

Ažuriranje je najavljeno zajedno sa predstavljanjem Samsungove nove serije pametnih telefona Galaxy S24, prenosi Hina.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 12:13h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 11:54h

Titogradske vijesti, top2,

11:50h

Titogradske vijesti, top2

21.02.2024. u 10:40h

Skip to content