GO PES-a podržao: Miloviću pravda, Ivanoviću vanjski poslovi, Vukoviću finansije…

Radio Titograd

18.10.2023, 14:43h

< 1 min

Glavni odbor Pokreta Evropa sad (PES) prihvatio je, na elektronskoj sjednici koja je u toku, prijedlog za potencijalne ministre njihove partije u Vladi.

Prema sporazumu u koji je Pobjeda imala uvid, navodi se da će mjesto ministra vanjskih poslova pokrivati Filip Ivanović, ministarka evropskih poslova biće Maida Gorčević, ministarka prosvete, nauke i inovacija – prof.dr Anđela Jakšić Stojanović. Ministar finansija biće Novica Vuković.

Ministar pravde biće Andrej Milović, dok će minsitar zdravlja biti dr Vojislav Šimun. Mjesto ministarke rada i socijalnog staranja pokrivaće Naida Nišić, a mjesto energetike i rudarstva Saša Mujović.

Janko Odović, pokrivaće mjesto ministra prostornog planiranja, urbanizma i drzavne imovine, a ministar saobraćaja biće Filip Radulović.

Na elektronskoj sjednici članovi se izjašnjavaju i o tome da li podržavaju formiranje parlamentarne većine, koja bi glasala kandidata ZBCG-a za predsjednika Skupštine, a uz manjinsku podršku poslanika ZBCG-a vladi Milojka Spajića.

Izvor: Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content