Glavni odbor Demokrata predložio Popović za potpredsjednicu Skupštine

Radio Titograd

20.10.2023, 17:42h

< 1 min

Glavni odbor Demokratske Crne Gore na današnjoj sjednici potvrdio je Sporazum o vršenju vlasti i formiranju 44. Vlade Crne Gore i podržao sve kadrovske odluke i predloge Predsjedništva Demokrata.

Glavni odbor, saglasno Statutu Demokrata donio je odluku da kandidatkinja za potpredsjednicu Skupštine Crne Gore bude Zdenka Popović, potpredsjednica Demokrata.

Prepoznajući važnost saradnje, kako je saopšteno, Glavni odbor pozdravlja rezultate nedavno okončanih pregovora s mandatarom za sastav 44. Vlade Crne Gore. Kroz te pregovore, kako dodaju, Demokratama je pružena prilika da snažno utiču na buduće smjernice razvoja države, što potvrđuje šest članova Vlade i potpredsjednik Skupštine Crne Gore iz redova naše stranke.

“U svijetlu budućih izazova i prilika, Glavni odbor želi naglasiti nekoliko ključnih prioriteta na koje će buduća vlast posebno usmjeriti svoje napore. To su, prije svega, ubrzane evropske integracije, jačanje kredibilnog članstva u NATO-u, poštovanje svih međunarodno preuzetih obaveza, snažna i odlučna borba protiv svih oblika organiziranog kriminala i korupcije, te sveobuhvatno ekonomsko i socijalno osnaživanje svakog građanina Crne Gore.

Naša vizija je jasna i odlučna – graditi modernu, prosperitetnu, pomirenu i pravednu Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati priliku za kvalitetan život”, zaključuju Demokrate.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content