Glavni grad: Vlast DPS-a iznosila osjetljive podatke građana iz sistema, Klikovac se služi neistinama

Radio Titograd

24.05.2024, 09:51h

< 1 min

Foto:Glavni grad

 

Odbornik Demokratske partije socijalista Andrija Klikovac je iznošenjem neistina oko održavanja informacionog sistema Glavnog grada po ko zna koji put pokazao besmislenost stavova koje zastupa, saopšteno je iz Glavnog grada.

Glavni grad je, kako navode u reagovanju, upravo zbog strožeg nadzora rada, čega nije bilo decenijama u gradskoj upravi, preduzeo pravovremene radnje oko aktivnosti na ovom sistemu.

“Dakle, u redovnom radu je učinjeno sve u skladu sa procedurama, bez bilo kakve štete po građane i lokalnu upravu. Pravo pitanje je otkud odborniku Klikovcu pristup službenim internim prepiskama i osjetljivim podacima zarad njihove zloupotrebe, što će posebno biti u fokusu nadležnih. Takođe ga podsjećamo da su zaista tragikomični pokušaji kačenja odgovornosti drugima za probleme koje je stvorila baš njegova partija, zbog čega su od strane sadašnje vlasti pokrenute mnoge revizije i kontrole”, ističe Glavni grad.

Navode da je uprava Glavnog grada modernizaciju informacionog sistema i veću sigurnost podataka sebi postavila kao jedan od prioriteta, za razliku od kompletnog javašluka koji je na tom polju ostavila prethodna vlast.

“O tome kako je DPS vodio računa dovoljno govori činjenica da su jedan od najvažnijih registara, a koji pripada Upravi lokalnih javnih prihoda, uključujući i sve osjetljive podatke građana, trajno iznijeli iz informacionog sistema Glavnog grada. Zbog takvog postupka, u ovom trenutku ne samo Glavni grad, već nijedna stručna služba javne uprave nema nadležnost nad tim sistemom koji je u potpunosti prepušten spoljnim partnerima. Iz tih razloga, više smo nego odlučni da stanemo na put takvom neodgovornom odnosu u cilju zaštite interesa Podgorice i njenih građana”, poručuju u reagovanju.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

28.05.2024. u 15:00h

28.05.2024. u 15:00h

Skip to content