Glavni grad: Abazović da “zasuče rukave” i intenzivira izradu planske dokumentacije

Radio Titograd

09.02.2023, 14:57h

< 1 min

Povodom poziva koji je premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, uputio Sektoru za privredni kriminal Uprave policije, a u vezi sa eksploatacijom šljunka, obavještavamo javnost i gospodina Abazovića da Glavni grad nije odgovorna adresa za navedeno pitanje, što bi premijer trebalo da zna, jer je ovo oblast koja je u isključivoj nadležnosti Vladinih resora, saopšteno je iz PG biroa.

 

“Organi Glavnog grada u konkretnom slučaju postupaju saglasno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata (član 157 stav 3), kojim je propisano da se u slučajevima postojanja bespravnih objekata koji nijesu izgrađeni u skladu sa planskim dokumentom, postupci prekidaju do donošenja izmjena i dopuna DUP-a ili plana generalne regulacije, a lokalne samouprave su primorane da donose rješenja o prekidima postupaka, zbog nerada Vlade i nedostatka planske dokumentacije, što je direktna nadležnost Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma”, ističe se u reagovanju.

Oni apeluju na Abazovića da, kako kažu, umjesto populizma i lažnih optužbi na račun Glavnog grada, koji ne može raditi posao Vlade Crne Gore da “zasuče rukave” i intenzivira izradu planske dokumentacije, čime se stvaraju pretpostavke za regulisanje ove oblasti.

“Istovremeno, obavještavamo premijera Abazovića da je to i u njegovom interesu, jer se sjedište stranke čiji je lider nalazi u bespravno izgrađenom objektu. Ukoliko su mu potrebne bliže informacije o načinu postupanja u konkretnom slučaju, Glavni grad mu stoji na raspolaganju. Vjerujemo u efikasnost rada organa koje poziva gospodin Abazović, što su dokazali i djelovanjem u predmetima koji se odnose na jedan broj državnih funkcionera koje je imenovala Vlada premijera Abazovića, a koji su istovremeno i njegovi politički istomišljenici”, zaključuju u Glavnom gradu.

Izvor.CdM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 18:22h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 17:00h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:34h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 15:28h

Titogradske vijesti, top2,

15:22h

Titogradske vijesti, top2

22.06.2024. u 14:00h

Skip to content