GI “21. maj”: Abazović ima ozbiljne autokratske manire, država da reaguje na podsticanje nasilja

Radio Titograd

29.07.2022, 11:18h

2 min

Foto: screenshot

Građanska inicijativa “21. maj”, društveni pokret građanki i građana Crne Gore, pozvao je državno tužilaštvo i policiju da sagledaju i provjere da li u radnjama Slavka Đukića iz Nikšića ima elemenata krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje (član 370 Krivičnog zakonika) ili bilo kojeg drugog krivičnog djela ili prekršaja za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti u fokusu aktuelnih pritisaka na medije koje kritički govore o vlastima i političkoj zloupotrebi Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

Slavko Đukić je, kako su naveli, na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbukk napisao:

“Što se tiče medija treba ugasiti Gradsku televiziju, analni portal Analitiku, Antenu M, CDM, Standard i ostale ustaške medije koji samo siju mržnju…” kao i komentar “To su mediji koji su jasno na strani ustašluka, obavezno (ih) ugasiti a urednike uhapsiti.”

Đukić je, kako su rekli, ove komentare kojima, kako su ocijenili, otvoreno targetira i uvrijedljivo etiketira medije objavio 28. jula 2022. godine u 18.09 sati.

„Neprihvatljivo je da mediji i novinari budu meta napada i prijetnji, kako fizičkih tako i verbalnih. Na ovaj način kreira se, podstiče i širi narativ koji dovodi i do ugrožavanja sigurnosti novinara koji rade za medije i urednike koji se diskredituju i dehumanizuju. Tome u prilog ide i objava prijatelja Slavka Đukića izvjesnog Nebojše Vojvodića koji tvrdi da su gore navedeni mediji “Nacistički mediji koji šire mržnju protiv Srba i SPC”“, rekli su iz GI “21. maj”.

Smatraju da je neshvatljivo i pogubno ćutanje države pa pozivaju ministarku kulture Mašu Vlaović da se oglasi, ali i odredi povodom prijetnje premijera Dritana Abazovića Gradskoj televiziji.

„To nije bila “šaljiva opaska” nego čista manifestacija ozbiljnih autokratskih manira. Ukazujemo da se Abazović nije nikada oglasio zbog novinara i urednika medija koji, tekstovima i komentarima koje objavljuju, direktno podstiču govor mržnje i agresivno i nasilničko ponašanje prema neistomišljenicima“, zaključili su iz GI “21. maj”.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2,

06:49h

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 06:46h

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 06:40h

Titogradske vijesti, top2

16.08.2022. u 06:36h

Skip to content