Generalni sekretarijat Vlade: Molimo medije da prate zvanične najave događaja

Radio Titograd

13.03.2024, 14:56h

2 min

Iz Generalnog sekretarijata Vlade reaguju na navode Sindikata medija, kao i mnogih predstavnika medija koji su jutros izrazili nezadovoljstvo prema neprofesionalnom odnosu Vlade i pres centra da obavijesti novinare o blagovremenom početku pres konferencija, ali i da primi zaiteresovane novinare u prostorije Vlade kako se ne bi smrzavali na ulici i u obližnjim ulazima.

Reagovanje Generalnog sekretarijaa prenosimo integralno:

“U cilju objektivnog informisanja javnosti, a kako bi se precizno saopštile sve činjenice vezane za praćenje 20. sjednice Vlade od strane medija, koristimo priliku da ukažemo na sljedeće:

Iz Vlade je upravo da bi se izbjegla situacija koja se dogodila (da predstavnici medija čekaju konferenciju za medije) juče prije sjednice poslata najava sljedeće sadržine:

“Vlada Crne Gore održaće 20. sjednicu u utorak, 12. marta 2024. godine, sa početkom u 15.00 časova.

Nakon sjednice, planirana je konferencija za medije.

O tačnom terminu održavanja konferencije za medije Služba za odnose s javnošću će blagovremeno informisati.”

Najava je dostupa na linku: 20. sjednica Vlade Crne Gore (www.gov.me)

Kako se sjednica završila danas (13. marta) u ranim jutarnjim časovima, Vlada će blagovremeno kako je i rečeno, obavijestiti o održavanju konferencije za medije kada se za to steknu uslovi.

Žao nam je što su se predstavnici medija okupili juče ispred Vlade i pored činjenice da su obaviješteni da će najavu dobiti blagovremeno upravo kako bi se izbjeglo čekanje.

Molimo da se ubuduće prate precizne najave događaja, kako bi se preduprijedile slične situacije.

Što se tiče ulaska u zgradu, on je inače medijima omogućen uz akreditaciju za potrebe praćenja događaja (kao što je konferencija za medije).

Imajući u vidu da je sjednica Vlade bila u toku, te da tačnog termina konferencije za medije nije bilo (pa samim tim ni događaja koji bi se pratio od strane medija) nisu se stvorili uslovi da se bilo kome ovim povodom omogući ulazak u štićeni objekat, odnosno u zgradu Vlade.”

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content