Gaza: Desetine poginulih u napadu IDF-a na kamp za raseljene; IDF: Oko 40 raketa ispaljeno na Golansku visoravan

Radio Titograd

10.07.2024, 08:09h

< 1 min

Foto:Ambasada Palestine

 

IDF saopštava da je iz Libana lansirano oko 40 raketa na Golansku visoravan u posljednjem baražu – dvije osobe su u kritičnom stanju. Desetine Palestinaca je ubijeno i povrijeđeno u izraelskom vazdušnom napadu koji je pogodio šatore gdje su smještene raseljene porodice, ispred škole u ​​Abasanu u južnom pojasu Gaze, navodi palestinski Crveni polumjesec. Ministarstvo zdravlja Gaze saopštava da su snage Izraela ubile 13-godišnjeg palestinskog dječaka u blizini grada Ramale.

U Gazi mira nema

Desetine Palestinaca je ubijeno i povrijeđeno u izraelskom vazdušnom napadu koji je pogodio šatore u kojima su smještene raseljene porodice, ispred škole u ​​Abasanu u južnom pojasu Gaze, saopštio je palestinski Crveni polumjesec.

Izraelske snage ubile su 13-godišnjeg palestinskog dječaka u blizini grada Ramale na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

IDF saopštava da je iz Libana lansirano oko 40 raketa na Golansku visoravan u posljednjem baražu, a da je jedna od raketa direktno pogodila automobil, teško ranivši muškarca i ženu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant odobrio je plan početaka regrutacije ultraortodoksnih Jevreja u izraelsku vojsku.

U izraelskom napadu na izbjeglički kamp Bureidž u centralnom dijelu Pojasa Gaze poginulo je devet osoba, uključujući najmanje petoro djece, prenijeli su regionalni mediji.

Izraelske trupe, koje djeluju u naselju Šedžaja u Gazi, srušile su šest tunela Hamasa i palestinskog Islamskog džihada usred najnovije tamošnje operacije.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će na samitu lidera NATO-a u Vašingtonu na dnevni red staviti i “masakre protiv palestinskog naroda u Gazi”.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:28h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 13:03h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:53h

Titogradske vijesti, top2

23.07.2024. u 12:46h

Skip to content