Gardašević-Slavuljica: Značajna podrška UNWTO-a crnogorskoj destinaciji

Radio Titograd

06.06.2022, 10:33h

< 1 min

Foto: MEK

Ona je predstavljala Crnu Goru na sjednici UNWTO Komisije za Evropu, koja je održana u Jerevanu.

Iz Ministarstva je saopšteno da su države članice na sjednici razmatrale rješenja za kratkoročne izazove, ali i dugoročne prilike za rast, s ciljem da podstaknu održivi i unkluzivni razvoj turizma.

„Od početka pandemije, pa do faze oporavka turizma, Evropa je prednjačila u ovom procesu. Ključ je bio u saradnji, koja i dalje treba da ostane u fokusu svih destinacija, kako bi koordiniranim aktivnostima ostvarile dalji rast i razvoj”, kazao je generalni sekretar UNWTO, Zurab Pololikashwili.

Gardašević-Slavuljica je istakla značaj podrške UNWTO crnogorskoj destinaciji.

“Best Tourism Villages-Program podrške, znači alatku za promociju našeg ruralog turizma u cjelosti. Program oporavka turizma i Program promocije destinacije, nude brojna rješenja daljeg rasta turističkog prometa“, rekla je Gardašević-Slavuljica.

Prema njenim riječima, posljednji, ali ne manje bitan zajednički projekat, odnosi se na Strategiju razvoja turizma do 2025. godine.

“Bila sam lider tima koji je izradio ovaj najvažniji strateški dokument, a dodatnu sigurnost nam je obezbijedila UNWTO, s obzirom na to da smo insistirali na verifikaciji svake napisane riječi i iznijetih stavova i preporuka, što se i desilo, a praćeno je vašim najvećim pohvalama, na čemu smo vam zahvalni“, kazala je Gardašević-Slavuljica.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content