Firma Miloša Medenice ostala bez licence za trgovinu naftom

Radio Titograd

12.05.2022, 18:45h

< 1 min

Podgorička firma “Timi“, čiji je vlasnik Miloš Medenica, sin uhapšene predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, ostala je prošle godine bez licence za trgovinu na veliko naftnim derivatima. Tu informaciju sadrži izvještaj Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN), dostavljen Skupštini Crne Gore.

“U 2021. oduzete su ukupno četiri licence, zbog prestanka obavljanja djelatnosti za koju je licenca izdata ili zbog nepridržavanja uslova propisanih licencom. U cilju sprovođenja daljih mjera, REGAGEN je odmah nakon oduzimanja licenci obavijestila Upravu za inspekcijske poslove”, navedeno je u Finansijskom izvještaju sa izvještajem o radu Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, firma Medenice bavi se trgovinom na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima.

Podsjećamo, Viši sud u Podgorici je donio naredbu da se raspiše nacionalna potjernica za Milošem Medenicom zbog sumnje da je formirao kriminalnu organizaciju i nezakonito uticao prilikom donošenja odluka u sudskim predmetima. Advokat Zdravko Begović je ranije izjavio da se on u Beogradu liječi od bolesti zavisnosti.

Njegova majka, bivša dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica je uhapšena 17. aprila kada je sa podgoričkog aerodroma pokušala da otputuje u Beograd. Ona se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije sina Miloša nezakonito uticala na donošenje odluka u sudskim procesima.

Pritvor do 30 dana joj je određen 20. aprila.

Nacionalnom potjernicom osoba se potražuje u zemlji stanovanja, a da bi se potraživala iz inostranstva, treba raspisati međunarodnu potjernicu.

Izvor.antenam.net

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content