Filipović: Đukanović da raspiše izbore

Radio Titograd

19.09.2022, 22:59h

< 1 min

Nakon što je danas paramentarna većina od 30. avgusta 2020. saopštila da je dala verbalnu podršku da mandatar bude Miodrag Lekić, analitićar Ljubomir Filipović u izjavi za CdM ocjenjuje da je najbolje rješenje da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović treba da raspiše izbore.

“Imajući u vidu današnji neozbiljni performans nesuđene vladajuće većine koja se evo dvije godine ne može skrpiti, očigledno je da je i kod njih proradio racio, a moguće je, u stvari, i da je Dritan Abazović dobio ozbiljne packe u Vašingtonu”, kaže Filipović za CdM.

Kako sam sebi preveo ove njihove pravno-političke zavrzlame, ističe Filipović, tako ću pokušati to i sada da uradim – ako je vjerovati Demokratama, URA (sa satelitima iz SNP i CIVIS-a) neće ili bolje rečeno ne smije da potpisima podrži ovu vladu, i zato je nestavljanjem potpisa dala potpuno pravo predsjedniku Đukanoviću da prekine ovu agoniju i sprdnju sa državom i uradi jedinu poštenu stvar – da raspiše izbore.

“Da karikiram malo – u suprotnom bi sada svaki građanin mogao da dođe kod Đukanovića i kaže da ima verbalnu podršku 41 poslanika i traži mandat. Takozvanom verbalnom podrškom, što god to značilo, URA samo pokušava da sakrije svoju odgovornost i sebi da odstupnicu kako je se ne bi optuživalo za raspad dogovora”, zaključio je Filipović u izjavi za CdM.

Podijeli na:

Video hit dana,

19:10h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 18:56h

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 18:14h

Titogradske vijesti, top1,

19:07h

Skip to content