Fejsbuk mijenja politiku protiv ostavljanja lažnih informacija

Radio Titograd

21.06.2022, 18:12h

< 1 min

Kako bi spriječio korisnike da ostavljaju lažne povratne informacije na stranicama preduzeća, Fejsbuk je ažurirao politiku povratnih informacija zajednice, javlja portal The Verge.

Iako je Fejsbuk već preduzeo mjere protiv potencijalno uvredljivih recenzija, nova politika stavila je ta pravila i u pisanu formu.

Nove Fejsbuk smjernice štite od ljudi koji ostavljaju lažne loše kritike kako bi dobili povraćaj novca ili druge naknade od kompanija.

Kako navodi The Verge, to se odnosi na pretjerano pozitivne kritike koje preduzeća plaćaju slučajnim korisnicima da ih ostavljaju na njihovim stranicama.

Ostale recenzije koje podležu uklanjanju uključuju one koje nemaju nikakve veze sa aktivnostima kojom se firma bavi, sadrže eksplicitan ili neprikladan sadržaj ili su jednostavno “nepoželjne”.

Ako korisnik ili firma prekrši bilo koje od tih pravila, Fejsbuk kaže da će ukloniti tu recenziju, zabraniti preduzećima pristup oznakama proizvoda i listama, kao i suspendovati ili zabraniti “pristup bilo kom ili svim Meta proizvodima ili funkcijama”.

Ukoliko bi korisnik ili firma ponovili prestup, Fejsbuk mogao suspendovati ili zabraniti naloge na toj platformi.

Izvor: Fonet

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content