“Evropa sad” o arbitraži povodom Svetog Stefana: Režimski vojnici obmanjuju javnost

Radio Titograd

25.09.2022, 19:39h

< 1 min

FotoEVROPA SAD

Iz pokreta “Evropa sad” oglasili su se povodom slučaja Svetog Stefana, odnosno procesa pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu, navodeći kako se “režimski vojnici po komandi javljaju da obmanjuju javnost”.

“Da objasnimo javnosti: Odluka Međunarodnog arbitražnog suda u Londonu ne odnosi se na bilo kakav finansijsko-odštetni zahtjev. Ta odluka tiče se zahtjeva kojim je država nastojala da obezbijedi otvaranje hotela u 2022. godini i time zaštiti svoj interes, koji je shodno potpisanom ugovoru, značio otvaranje Svetog Stefana za goste hotela. Ovom mjerom, Vlada je upravo željela da osigura ostanak tog investitora, koji je napustio Sveti Stefan onog trenutka kada je uvidio da je u Crnoj Gori došlo vrijeme da se posluje po tržišnim principima”, istakli su oni.

Arbitražni sud tako je, kako navode, procijenio “da je neotvaranje hotela komercijalna odluka Adriatic Properties-a, za koju Adriatic Properties može da trpi isključivo komercijalne posljedice, čime je tribunal eksplicitno ostavio otvoren put državi da traži naknadu štete”.

“Nismo ni očekivali da oni, koji su sopstvene interese i interese svojih omiljenih investitora uvijek stavljali ispred dobra zajednice, kažu istinu i saopšte činjenice. No, uskoro će i ovakvi pokušaji postati tužno podsjećanje na jedan autoritarni, ali ipak propali režim”, zaključili su oni.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 07:54h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 07:51h

Titogradske vijesti, top1

05.12.2022. u 07:24h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 06:30h

Skip to content