EU i Ukrajina danas potpisuju sporazum o vojnoj pomoći; Kijev: Ruske snage napale Harkov i Herson

Radio Titograd

27.06.2024, 08:37h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Na Pokrovskom i Harkovskom pravcu i dalje najžešće borbe sa ruskim trupama, saopštava Generalštab ukrajinske vojske. Kijev takođe saopštava da su granatirani Herson i Harkov, i da ima povrijeđenih. EU će danas potpisati bezbjednosni sporazum sa Ukrajinom.

Najžešće borbe u pravcu Pokrovskog i u oblasti Harkova

Više od stotinu okršaja se dogodilo duž cijele linije fronta, a najžešće je u pravcu Pokrovskog i u oblasti Harkova, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruska vojska napala je humanitarni štab u Hersonu, usljed čega je pet osoba povrijeđeno, saopštila je regionalna vlada.

Kijev je prijavio i napade na Odesu, a tokom prethodnog dana ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posjetio je vojnike u regionu Donjecka.

EU će danas potpisati bezbjednosni sporazum sa Ukrajinom, kojim će se obavezati da će u narednim godinama nastaviti isporuke oružja, obezbjeđivati vojnu obuku i pružati druge vrste vojne pomoći, javlja Rojters.

Zemlje EU dogovorile su uvođenje novog paketa sankcija protiv Bjelorusije, saopštili su diplomatski zvaničnici.

Sa, druge strane, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocijenio je da je želja administracije Džozefa Bajdena da Rusiji nanese “strateški poraz” očigledno doživjela krah.

Saradnja Rusije sa Sjevernom Korejom i Iranom je u strogom skladu sa obavezama Moskve prema Režimu kontrole raketne tehnologije, izjavio je zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

 

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:23h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:11h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Skip to content