Eskobar: Težak i dug sastanak sa Vučićem

Radio Titograd

25.08.2022, 21:07h

< 1 min

Foto: Instagram

Specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar ocijenio je danas da je sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio težak i dug, objavila je ambasada SAD u Beogradu na svom zvaničnom Tviter nalogu.

„Cijenimo posvećenost predsjednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje“, poručio je Eskobar posle popodnevnog sastanka u Beogradu sa Vučićem i specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić je danas objavio da će razgovori sa Lajčakom i Eskobarom biti nastavljeni večeras poslije 22 sata, a da su oni održani oko 17 časova bili „ne laki“.

“Moja poruka se prije svega odnosi na naš narod na Kosovu i Metohiji – mi ćemo uvijek gledati da čuvamo mir i stabilnost i boriti se za mir i stabilnost, ali budite uvjereni da nećemo odstupiti od onoga što sam vam rekao – naših vitalnih interesa, vaše sigurnosti i bezbjednosti. Nema odustajanja, nema predaje”, poručio je Vučić na svom Instagram nalogu.

Lajčak je svom Tviter nalogu objavio da je sa predsjednikom Srbije imao “tešku i odgovornu diskusiju”.

“Prenio sam poruku i istakao da sve što je dogovoreno u dijalogu Beograd – Priština mora da se implementira, uključujući Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Nastavićemo razgovore večeras”, naveo je Lajčak.

Vučić, Lajčak i Eskobar sastali su se u zgradi Predsjedništva u Beogradu u 17 časova, a posle 45 minuta Lajčak i Eskobar su napustili zdanje na Andrićevom vijencu bez obraćanja novinarima.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:10h

Titogradske vijesti, top2

07.12.2022. u 18:09h

Sport, top2

07.12.2022. u 17:55h

Skip to content