Eraković: Demanti Stejt Departmenta, još jedan diplomatski šamar Spajićevoj Vladi

Radio Titograd

08.05.2024, 12:03h

< 1 min

Foto:DPS

 

Spoljna politika Crne Gore sve više liči na cirkus, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković.

Ta činjenica ne bi, prema njegovim riječima, predstavljala toliki problem ukoliko bi se šteta odnosila “samo na premijera Spajića i resorne ministre”.

“Nažalost pogubne posljedice diletantskog vođenja politike trpe država Crna Gora i njeni građani.  Danas smo saznali kako je poslanica vladajućeg PES-a, Jelena Nedović, u nastojanju da opravda nejasan i nedefinisan, a prije svega kukavički stav Vlade Crne Gore prema Rezoliciji o genocidu u Srebrenici, izmislila da su Sjedinjene Države posredovale prilikom izrade amandmana na predloženi tekst Rezolucije”, naveo je Eraković u saopštenju za medije.

On navodi da demanti Stejt Departmenta da Vašington ne posreduje u vezi sa amandmanima Crne Gore, kako kaže, “novi je diplomatski šamar nezreloj i neozbiljnoj Vladi”.

“Pitamo Vladu Crne Gore i konstituente vladajuće većine – kada je kraj njihovom blamiranju? Koliko još paf-paf udaraca će morati da istrpe, kako bi shvatili da se na ovakav amaterski, neozbiljan i neznaven način ne vodi spoljna politika jedne ozbiljne države, kakva je Crne Gora”, zaključio je Eraković.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content