Epilog sramotnog događaja; Učenicima koji su profesorici u Srbiji izmakli stolicu ukor i jedinica iz vladanja, direktorica dala otkaz

Radio Titograd

10.03.2023, 09:25h

< 1 min

Odlukom Nastavničkog vijeća jedinicom iz vladanja i ukorom kažnjeni su učenici koji su izmakli stolicu profesorici engleskog jezika u Tehničkoj školi u Trsteniku u Srbiji, snimili to i objavili na društvenim mrežama.

U proteklom periodu, pojačanim vaspitno-pedagoškim radom, kako prenosi RTS, članovi Tima za borbu protiv nasilja ocijenili su da su se dvojica učenika, koji su nakon incidenta nastavili da pohađaju nastavu, poboljšali na osnovu toga dali prijedlog koji usvojen.

Incident se dogodio 9. novembra prošle godine, nakon čega se jedan od trojice krivaca odmah ispisao iz škole, a druga su dvojica, nakon što je odluka bila da budu izbačeni iz škole zbog fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja, uložili žalbu te su vraćeni na nastavu krajem decembra.

Profesorica se nakon višemjesečnog bolovanja vratila na posao u istu školu. Nakon svega poslala je zahtjev vlastima za premještaj u drugu školu.

U međuvremenu je i direktor škole podnio ostavku.

Izvor;Klix.ba

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 12:04h

Titogradske vijesti, top1

23.03.2023. u 11:38h

Titogradske vijesti, top1

23.03.2023. u 10:43h

Skip to content