Eksplozije u Zaporožju, Harkovu, Dnjepru; Moskva: Zauzeto selo u pravcu Avdejevke

Radio Titograd

22.03.2024, 07:25h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Volodimir Zelenski je pozvao lidere EU da pošalju više PVO sredstava Kijevu i da iskoriste milijarde eura profita od zamrznutih ruskih finansija za podršku Ukrajini. S druge strane, Kremlj saopštava da će preduzeti uzvratne mjere i koristiti sve pravne mehanizme ako EU bude koristila profit od ruske imovine. Ukrajina navodi da su najžešće borbe na Novopavlovskom pravcu. Moskva tvrdi da je zauzela još jedno selo u pravcu Avdejevke.

Eksplozije u Zaporožju, Harkovu, Dnjepru…

U većini regiona Ukrajine počela su upozorenja o vazdušnim napadima, prenosi ukrajinski Unian.

U Zaporožju, Harkovu, Dnjepru, Sumi i Krivom Rogu čule su se eksplozije tokom vazdušnog napada.

“Masovni raketni napad na Zaporožje. Rusi su izveli 12 raketnih udara. Prethodno je uništeno 7 kuća, oštećeno 35. Ima ranjenih, broj žrtava se utvrđuje”, saopšteno je iz Zaporožja.

Šta se dešavalo juče

Gotovo sve ruske rakete lansirane na Kijev gađale su objekte Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, prenio je Ukrinform. U napadu na ukrajinsku prijestonicu je povrijeđeno trinaest osoba.

Poslije još jednog masovnog ruskog raketnog napada na Kijev, predsjednik Volodimir Zelenski je rekao da su Ukrajini potrebni vodeći svjetski sistemi protivvazdušne odbrane.

Šef Vojnog komiteta NATO-a Rob Bauer je na Kijevskom bezbjednosnom forumu napomenuo da Ukrajini nije potrebno samo oružje, već i ljudi za nastavak rata, prenosi Evropska pravda.

U Rusiji je počela masovna proizvodnja visokoeksplozivnih vazdušnih bombi teških tri tone “FAB-3000”, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Moskva navodi da je pet osoba povređeno u ukrajinskom granatiranju Belgoroda. Kijev izvještava da su ruske trupe napale mjesta u Donjeckoj i Nikolajevskoj vojnoj oblasti.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.04.2024. u 19:42h

Titogradske vijesti, top1

20.04.2024. u 15:19h

Skip to content