Eksplozije na periferiji Kijeva; Medvedev: Razmještanje britanskih trupa u Ukrajini bila bi objava rata Rusiji

Radio Titograd

13.01.2024, 08:45h

2 min

Foto:Guliver

Nastavljaju se borbe duž cijele linije fronta. Moskva tvrdi da odbija ukrajinske napade i kontranapade na tri dijela fronta. Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Sirski poručio je da je Kijevu potrebno više vojnih aviona, poput američkih jurišnih aviona A-10, i aviona koji mogu da ispaljuju krstareće rakete dugog dometa. London je poručio da će Ukrajini pružiti paket vojne pomoći vrijedan 2,5 milijardi funti.

Kličko: Eksplozije na periferiji Kijeva, objavljena vazdušna opasnost

Eksplozije se čuju na periferiji Kijeva, a snage protivvazdušne odbrane rade tokom napada ruskih dronova, saopštio je gradonačelnik prijestonice Vitalij Kličko.

“Eksplozije na periferiji glavnog grada. PVO radi”, napisao je Kličko na Telegramu, prenosi Ukrinform.

Ranije je u Kijevskoj oblasti i prijestonici objavljena vazdušna uzbuna zbog napada ruskih dronova, saopštila je Kijevska vojna uprava.

U napadu na Herson poginule dvije osobe

Kijev je optužio Moskvu za napad na Herson u kojem su, kako tvrde, poginule dvije osobe.

Rusija je, sa druge strane, saopštila da je ukrajinski dron-kamikaza pogodio kombi hitne pomoći u Donjecku. Poginule su dvije osobe, a ranjena su tri medicinska radnika.

Tvrdi da su na donjeckom pravcu ruske snage za nedjelju dana odbile šest napada Ukrajinaca, u kupjanskom pravcu 27 napada i kontranapada, te da su ruske snage zauzele bolje položaje u zaporoškom pravcu.

Sunak i Zelenski potpisali sporazum o bezbjednosnoj saradnji

Tokom jučerašnjeg dana u Kijevu su se sastali predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski i premijer Velike Britanije Riši Sunak i potpisali bilateralni sporazum o bezbjednosnoj saradnji.

Sunak je poručio da će London Ukrajini pružiti paket vojne pomoći vrijedan 2,5 milijardi funti.

Reagovao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev koji je poručio da bi eventualno raspoređivanje bilo kog kontingenta britanske vojske u Ukrajini praktično bila objava rata Rusiji.

Ministri spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto i Ukrajine Dmitro Kuleba sastaće se na zapadu Ukrajine krajem januara, saopštila je mađarska vlada, dok je irski premijer Leo Varadkar poručio da nijedna ukrajinska izbjeglica neće biti poslata kući dok se rat ne završi.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content