Duško Šarić se predao policiji Srbije

Radio Titograd

04.01.2024, 12:53h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Pljevljak Duško Šarić se jutros predao policiji Srbije, pišu mediji. Njegov branilac, advokat Radoslav Baćović saopštio je da se Šarić dobrovoljno stavio na raspolaganje srpskim nadležnim organima.

“Duško Šarić se dobrovoljno stavio na raspolaganje srpskoj policiji i pravosuđu. Po završetku procedure u potražnom odeljenju MUP-a, on će biti sproveden u Posebnu pritvorsku jedinicu, pošto mu je ranije određen pritvor”, rekao je Baćović Kuriru.

Viši sud u Beogradu raspisao je 2022. međunarodno potjernicu za Duškom Šarićem, koji je osumnjičen da je član kriminalne grupe svog rođenog brata Darka.

Mlađem Šariću je prethodno određen pritvor, a nalog za hapšenje, preko Ministarstva pravde, proslijeđen je i nacionalnom birou Interpola.

Duško Šarić nalazi se na optužnici tužilaštva kojom se njegovom bratu Darku Šariću stavlja na teret da je planirao ubistva svjedoka saradnika u drugom predmetu, Nebojše Joksovića. Navodno, njegov brat Duško sumnjiči se da je vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

I Jokosvić je saslušan na prethodnom suđenu, kada je rekao da o planiranju likvidacije ne zna ništa.

U Posebnoj pritvorskoj jedinici boravi i Darko Šarić, koji je uhapšen 10. aprila 2022. dok je poternica za mlađim Šarićem raspisana nekoliko meseci kasnije.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content