Drugi krug izvjestan, pobjeda nosi poruku političke snage

Radio Titograd

27.02.2023, 08:39h

< 1 min

Foto:RTCG

Predsjednik Pokreta Preokret i analitičar Srđan Perić ne očekuje da predsjednik Crne Gore bude izabran u prvom izbornom krugu. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da smatra da bi se to jedino desilo da je nova većina na izbore izašla s jedinstvenim kandidatom. Objašnjava da je pobjeda na predsjedničkim izborima jako značajna jer nosi veliku poruku političke snage.

 

Za Perića bi bilo iznenađnje da dobijemo predsjednika u prvom krugu.

“Da je nova većina imala jedinstvenog kandidata, mislim da bi on pobijedio u prom krugu. Ali vi ste sada svjesno ili nesvjesno politički oživjeli poziciju DPS-a. Aktivna četiri kandidata sa najvećim šansama su oni koji dolaze iz DPS-a, Evrope sad, Demokrata i DF-a. Sada će najveći fokus biti na to ko će ući u drugi krug”, kazao je on.

Ističe da nikome nije sigurna pozicija.

“Imate Demokrate koji imaju jaku stranačku strukturu. Imate DF koji ima određene djelove koji su snažno mobilizatorski za taj dio biračkog tijela, imate Evropu sad koja jaš na jednom talasu velikog obećanja koje su dali u vezi sa ekonomskom budućnošću. Vidjećemo koliko su favoriti u tom smislu uspjeli da zadrže poziciju”, kazao je on.

Istakao je da je jako bitno za sve njih da zgrabe poziciju za naredni period koji nije kratak.

“Predsjednički izbori kod nas su uvijek bili oopterećeni tenzićmi, situacijama. Najtenzičnije je bilo 1997. godine između Mila Đukanovića i Momira Bulatovća, nakon toga između Filipa Vujanovića i Miodraga Lekića. Ona nosi tu vrstu poruke političke snage, zato je toliko i značajna”, kazao je Perić.

Ističe da je građanin i u ovom procesu obesnažen jer on pod pritiskom izlazi na ove izbore.

Kada je riječ o izboru sudija Ustavnog suda kazao je da se i dalje kalkuliše šta ako bude izabrano samo troje sudija, a ne četvoro

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 20:54h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 19:26h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 19:16h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 18:55h

Titogradske vijesti, top2

23.03.2023. u 18:49h

Skip to content