Drecun: Nemam nikakve veze sa ubistvima na Cetinju, Šcepanović nastavlja da mi crta metu i podmeće

Radio Titograd

04.07.2024, 20:52h

3 min

Nakon što je na današnjoj konferenciji za novinare Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici saopšteno da je Cetinjanin Nikola Drecun (31) osumnjičen je za ubistvo sugrađana Petra Kaluđerovića i Dragana Roganovića, koje se dogodilo 20. juna ove godine na Cetinju u blizini Sportskogcentra, reagovao je Drecun koji tvrdi da te tvrdnje nisu tačne. On tvrdi da v.d. pomoćnik direktor za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović “nastavlja da mu crta metu i podmeće”.

Reagovanje Drecuna dostavljenog medijima prenosimo integralno:

Povodom današnje pres konferencije Uprave policije gdje su saopštili da su rasvijetlili ubistva na Cetinju i saopštili inicijale, a mediji prenijeli moje ime i prezime, što iz UP nijesu demantovali, prinuđen sam da se obratim crnogorskoj javnosti i saopštim istinu.

UP, očigledno na čelu sa gospodinom Šcepanovićem, nastavlja da mi crta metu i podmeće stvari. Gospodin Šćepanović nije bio tako ažuran i efikasan u svom poslu, kada su mene dva puta pokušali da ubiju na Cetinju. Na te pokušaje ostao je nijem i očigledno nezainteresovan da ih riješi, jer je vjerovatno priželjkivao da isti i uspiju u namjeri da me ubiju, pa kada to oni nijesu uspjeli, isti se dosjetio da mi smješta i podmeće za događaj na Cetinju.

Apsolutno nemam nikakve veze sa ubistvima na Cetinju od 20. juna, jer kako sam i naveo, zbog ugroženosti moje bezbjednosti i dva pokušaja mog ubistva, a nakon oduzimanja blindiranog vozila,(na dan mog redovnog javljanja policiji), čime su željeli da me postave kao laku metu, tada sam shvatio, da policija ne radi na žaštiti svih građana, već na uklanjanju svakog vida zaštite koje preduzimam u cilju zaštite života.

S obzirom na to da nijesu uspjeli da me ubiju, UP na čelu sa Šćepanovićem, pribjegava drugim metodama, a to je podmetačinama i lažiranjima.

Kategorično negiram bilo kakvu umiješanost u događaj na Cetinju i to bih lako dokazao da ima pravne države i da nijesam već proživio pakao pravičnog djelovanja policije.

Podsjećam javnost da sam 2020. godine jedva preživio policijsku torturu, koju sam odmah prijavio, ali nije bilo sluha i niko nije stao u žaštitu prava i pravde, pa naposljetku i mene. Da govorim istinu, utvrdilo se dostavljanjem SKY prepiski i svi su mogli vidjeti kakav sam pakao prošao. Tada se takođe policija hvalila sa dobrim rezultatima, a svi su bili plod podmetačina i torture.

S obzirom na to, da je gospodin Šćepanović poznat kao policajac koji se ne ustručava da podmetne, to me i ne iznenađuje, već zarad svoje karijere i skivanja svojih nedjela, spreman da podmetne.

Zar nije tako “Tigre”, rekoše neki na SKY aplikaciji!!!

Podsjećam na događaj sa Cetinja, postavljanje bombe ispod vozila Simovića, gdje je Šćepanović ekspresno uhapsio kuma Simovića i za medije objavio da je rasvijetlio to djelo, pa je tužilac odbacio njegovu krivičnu prijavu i utvrdilo se da isti nemaju veze sa tim. Očigledna namjera Šćepanovića je bila da izazove sukob između drugova i kumova. O tom podmetanju Šćepanovića niko nije govorio i isti je nesmetano nastavio sa tim metodama.

Gospodin Šćepanović je na presu pokazao veliki neprofesionalizam i prilikom izlaganja izašao iz okvira svojih ovlašćenja, preuzimajući ulogu svih organa u državi. Pa mu postavljam pitanje, šta ima lično protiv mene, jer i nastup i podmetanje govori da se radi o ličnoj stvari.

Povodom saopštenja da sam ja pucao na Roganovića 2017. godine, SKY je dokazao o kakvom se priznanju radi. Pod neviđenom torturom, gdje sam bio spremam da sebi oduzmem život, jer nijesam mogao podnijeti tu torturu. Pa sada vjerovatno želite taj metod da ponovite.

Pitam se, treba li da opet čekam par godina da se pojave neke aplikacije, prepiske ili dokazi, gdje ću dokazati istinu da se radi o podmetnutim dokazima ili će nadležni organi početi da rade svoj posao u skladu sa zakonom.

Pozivam Šćepanovića da javno predoči dokaze protiv mene, da javnost sama zaključi o vašim podmetačinama, a ne da igrate na kartu javnog mnjenja, gdje ćete misterioznim dokazima ubijediti javnost o mojoj umiješanosti i tako onemogućiti sudu da donosi odluke u skladu sa zakonom, nego pod pritiskom javnosti.

Molim sve poštene i časne policajce, posebno službenike Forenzičkog centra, da ne učestvuju u eksperimentima i nečasnim radnjama Šćepanovića i njemu sličnim.

Izvor:

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:25h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:20h

Skip to content