Dragaš: Nikolić braneći osumnjičene za kriminal pokazao kakve vrijednosti promoviše

Radio Titograd

07.05.2024, 08:48h

< 1 min

Foto:PES

 

Imali smo prilike da shvatimo kakve vrijednosti promoviše i zastupa Miloš Nikolić kada je prethodnih dana morao javno da osuđuje akcije SDT-a i brani lica koja su osumnjičena za stvaranje organizovane kriminalne grupe.

Problem Nikolića nije PES, koji za razliku od njegove partije zastupa i štiti interes Crne Gore i svakog njenog građanina, njegov problem je što je njegova partija promovisala i štitila organizovane kriminalne grupe koje su bile povezane sa najvećim državnim vrhom, a koje Nikolić javno oplakuje. Na sreću SDT ima drugačije mišljenje, zahvaljujući Europolu i SKY prepiskama, pokrenuti su procesi protiv mnogih, u vrijeme DPS-a nedodirljivih, koji su optuženi za stvaranje ili učestvovanje u organizovanim kriminalnim aktivnostima i povezanosti sa kriminalnim klanovima.

Dok se poziva na evropske vrijednosti, portparol DPS-a se ne ustručava da glumi advokata i licima koja su po navodima svjedoka imala ulogu u deportacijama Muslimana i Bošnjaka u Bukovici. Takođe, očekujem da svoju građansku i civilizacijsku orjentaciju funkcioner DPS-a demonstrira tako što će se konačno javno distancirati, a ne podržavati one koji su autori prijetećih i šovinističkih poruka na račun Bošnjaka i Muslimana u Pljevljima.

Vokabular koji koristi Nikolić, a odnosi se na šamare i dresuru najbolje govori šta je sve prolazio u DPS-u i u kakvim je okolnostima izgrađivao svoj politički profil. Zato bih iskoristio priliku da odgovorim jednom autentičnom metaforom: konji se možda sedlaju, ali se zato magarad tovare.

 

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content