DPS: Vučićevo obraćanje, još jedan razlog za bojkot popisa

Radio Titograd

21.10.2023, 19:40h

< 1 min

Povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori biti više Srba nego na prošlom popisu, pozivamo vlast da se hitno oglasi, saopšten je iz Demokratske partije socijalista.

Kako su istakli, ne treba ništa da objašnjavaju nama, jer je sve odavno jasno, nego da se što prije obrate Vučiću kako bi se izjasnio odakle mu pomenuta informacija.

“Ako Vučić ima neke podatke onda je to još samo jedna u nizu potvrda kako su rezultati popisa unaprijed poznati”, poručuju iz DPS-a.

Takođe, dodaju, ukoliko Vučić nema nikakve podatke a to govori, onda je u pitanju skandal, jer je bjelodano da kampanju dezinformacija povodom popisa sprovodi ni manje ni više nego predsjednik druge države.

Tek bi to, smatraju, značilo da danas u Crnoj Gori ne postoji ni minimum minimuma uslova za sprovođenje popisa.

“Pozivamo predsjednika države i Vladu, koja god bila – stara, nova, a svakako pod uticajem Beograda, da smognu snage i usude se da što prije provjere na čemu Vučić temelji ono što je rekao”, kazali su iz DPS-a.

Iz te partije pručuju da su građani, upravo zahvaljujući Vučićevom obraćanju, dobili još jedan razlog da u potpunosti bojkotuju popis.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content