DPS: Šaranović grubo krši zakon, Spajić pod ucjenom prihvata nezakonito rješenje

Radio Titograd

04.03.2024, 11:27h

< 1 min

Foto:DPS

 

Ministar Danilo Šaranović, inicijator je grubog kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima. Saučesnici Šaranovića susvi članovi Vlade koji su predvođeni premijerom juče bili ucijenjeniod strane Demokrata da pred ponoć podrže rješenje koje je nezakonito, saopšteno je iz DPS-a.

Zakon o unutrašnjim poslovima, kako navode, ne prepoznaje nikakve interne i eksterne konkurse, javne pozive i sl. već jasno propisuje kako se bira v.d. direktora policije u slučaju smjene postojećeg.

“Ovo poigravanje državom koje Milojko Spajić dozvoljava i u njemu učestvuje, nikad nije viđeno u Crnoj Gori. Nikad nijesmo svjedočili situaciji da ministar unutrašnjih poslova sam sa svojim partijskim kolegama u hodu izmišlja članove zakona, onako kako njemu i njegovoj partiji odgovara. Čak i da su Demokrate toliko drske da proglašavaju da je zakon ono što oni na svojim partijskim sastancima odluče, odgovornost je na Vladi i premijeru da ne dozvoli da se neko bahato poigrava državom. Suprotno, premijer Spajić pristaje na ucjenu, saziva vladu u nedjelju pred ponoć, koja svojim glasanjem ovjerava nezakonitost”, navode u saopštenju.

Igra prijestola za, kako dodaju, partijsku kontrolu bezbjednosnog sektora, u kojoj su glavna pravila, ko će koga prevariti, nanose veliku štetu jednom od najvažnijih segmenata javne uprave.

“Izvršna vlast kojoj sektor bezbjednosti služi kao paravan za ucjene, treba što prije da ode u prošlost. Da bi se vratila ozbiljnost u upravljanje državom, najprije mora da se desi pad vlade, koji je očigledno neizbježan”, zaključuju u saopštenju.

 

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:35h

Titogradske vijesti, top1

23.04.2024. u 17:21h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 17:17h

Titogradske vijesti, top2

23.04.2024. u 15:45h

Titogradske vijesti, top1, Uncategorized

23.04.2024. u 15:39h

Skip to content