DPS: Nismo mi doveli Institut u stanje u kojem se nalazi, već aktuelna vlast

Radio Titograd

18.01.2023, 08:09h

2 min

Foto:Antena M

“Toliko su često napadali našu partiju za stanje u Institutu kada smo na državnom nivou vršili vlast i kada su naši kadrovi rukovidili Institutom. Za sve to vrijeme, trudili smo se da sačuvamo Institut, unaprijedimo ga koliko smo mogli i uredno izmirivali obaveze prema državi, opštini i zaposlenima”, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi.

Ni jedan centimetar Instituta, naove iz DPS-a, nije otuđen a nije prošao ni jedan predlog za privatizaciju, jer nije bio kvalitetan i nije garantovao prosperitet i esencijalne vrijednosti Instituta kao nosioca zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i Herceg Novom.

“Pravili smo greške. Ali smo čuvali i sačuvali Institut kao zdravstveno-rehabilitacionu ustanovu i njegovu imovinu”, ističe iz DPS-a.

Danas, kako dodaju, Institut se nalazi u apsolutno negativnom, nejasnom i bezperspektivnom stanju.

“Dug je, kažu, došao do 30.000.000 €, račun je blokiran, radnici ne primaju plate, obaveze se ne izmiruju. Sve se češće spominje stečaj i čini nam se bilo kakva privatizacija.

Za sve to vrijeme nema reakcije sindikata Instituta, zaposlenih, a partije i stranke koje vrše vlast u Herceg Novom i Crnoj Gori i upravljaju Institutom, se ne oglašavaju.

Obećanja koja dobija menadžment Instituta od Vlade i državnih organa o spasonosnoj finansijskoj pomoći ispostavljaju se da su lažna”, navodi se u saopštenju novskog DPS-a

Odgovornost se, kako kažu, prebacuje sa jednih na druge, a propadanje Instituta se nastavlja.

“Gdje su sada dušebrižnici koji su na sav glas napadali DPS, podmetali nam priče o namještenoj privatizaciji, zloupotrebama…?”, pitaju oni.

Institut Igalo je, kažu, za Herceg Novi privredni gigant a za Crnu Goru je nosilac zdravstvenog turizma i jedina ustanova koja građanima Crne Gore može da pruža specijalističke vrste pomoći.

“Sada se pokazuje koliko je neznanje, nemoć i nesposobnost aktuelne vlasti na državnom nivou u pronalaženju rješenja da se pomognem ovom gigantu”, kažu u DPS-u.

DPS iz pozicije u kojoj se trenutno nalazi ne može ništa da uradi, poručuju iz te partije.

“Neka rješenja se kao mogućnost nalaze u arhivi Instituta, ali pošto je to nasleđe DPS-a niko neće da pogleda.

I da ne bi bespotrebno neko reagovao na ovaj tekst da budemo jasni DPS nije doveo Institut u stanje u kojem se nalazi. Dovela ga je aktuelna vlast.

Neka sada pokažu sva ona silna znanja i sposobnosti o kojima su govorili građanima, kada su u izbornoj trci napadali DPS, a građani im povjerovali. Vrijeme je majstorsko rešeto. Kad tad istina ispliva na površinu”, naglašavaju iz DPS-a.

“Institut Igalo je svima nama izuzetno važan. Okupimo se oko tog cilja i zajednički tražimo rješenje, naći ćemo ga.
Samo treba ostaviti po strani sujetu i ponuditi saradnju svima koji mogu i žele pomoći.

DPS je uvjek spreman na saradnju. Da li su i nosioci vlasti?”, zaključuju iz DPS-a.

 

Izvor:Antena M

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

10:31h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 10:25h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

28.03.2023. u 09:45h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 09:41h

Sport, top2

28.03.2023. u 09:05h

Skip to content