DPS: Neznanje i nepoštovanje propisa od strane lokalne uprave Nikšić dolazi na naplatu

Radio Titograd

25.10.2023, 10:04h

< 1 min

Foto:DPS

Kada smo tačno prije godinu dana pisali i upozoravali na to šta će donijeti asfaltiranje obale i puta do Kapetanovog jezera, od strane lokalne uprave Nikšić i to na teritoriji druge opštine, znali smo da će “efekti” tog nakaradnog, nelegalnog i neplanskog posla brzo biti i te kako vidljivi, saopštio je Opštinski odbor DPS Nikšić.

“Danas na obalama jedne od najljepših crnogorskih prirodnih lokacija imamo nelegalnu gradnju, otpadne vode u jezeru, smeće oko jezera, uništene travnate površine od kvadova, parkirane automobile tik uz jezero, glasnu vašarsku muziku”, navodi Opštinski odbor DPS Nikšić.

Sve to, naglašavaju, narušava prirodni ambijent i prostor koji bi trebao biti oaza eko-turizma.

“N’o kako lokalna uprava Nikšića ne razmišlja dugoročno i strateški, danas umjesto izletišta imamo vašarski prostor, prostor u kome turisti ne mogu naći mir i uživati. Kapetanovo jezero toliko su devastirali nikšićki vlastodršci da se njime sada bave i regionalne medijske kuće poput Al Jazeere, kao i ovdašnji mediji i ekološki aktivisti, iščuđavajući se kako je moguće da je jedan takav prirodni dragulj uništen upravo neznanjem i nemarnim odnosom, po principu – postavimo asfalt, nek’ ljudi vide da radimo, a što mu tu nije mjesto i što to činimo na teritoriji druge opštine nije ni bitno. Da nije tužno i da ovakvim činjenjem ne uništavaju prirodno bogatstvo naše države i nasljeđe za buduće generacije, bilo bi smiješno. A za rubrike “vjerovali ili ne”, svakako jeste”, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content