DPS: Dešavanja u EPCG još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija

Radio Titograd

24.02.2024, 15:33h

< 1 min

Foto:DPS

Jučerašnji cirkus i svojevrsna lakrdija koja je pratila izbor predsjednika i članova Odbora direktora EPCG samo je nastavak podjele plijena i borbe za prevlast, koja je glavna karakteristika ove vlade ali i prethodne dvije, i sprovodi se po svim sektorima – od bezbjednosti do energetike, saopštila je Demokratska partija socijalista Crne Gore.

“Bezočna tuča za mjesta u upravljačkoj strukturi EPCG, uz svađe, ucjene, prijetnje slika je alavosti i nezajažljivosti partija konstituenata vlasti koje su danima unazad vodile bitku za fotelje u ovom državnom preduzeću”, navodi DPS.

Epilog je, ističu, da su članovi Odbora direktora EPCG ljudi koji su direktni eksponenti partija, da se preko njih vode ne samo međustranački nego i unutarstranački sukobi u okviru Pokreta Evropa sad, a da je na čelu i dalje Milutin Đukanović kadar Andrije Mandića.

“On je već pokazao koliko brine o interesu ovog preduzeća koji je u EPCG ubacivao partijski podobne koji se nijesu ni pojavljivali na poslu a za to su bili plaćeni”, dodaje DPS.

Prema njihovim riječima, najbolje su stanje u EPCG opisali upravo manjinski akcionari firme koji su istakli da takvo ponašanje i način rada do sada nije zabilježen.

“O stanju u državnim preduzećima svjedoče i izvještaju DRI koji su redovno negativni. Ako zaista tužilaštvo ima namjeru da radi po zakonu i pravu onda bi prvo moralo da se pozabavi malverzacijama u državnim preduzećima, i njihovom upravljačkom strukturom koja je formirana tako da bi omogućila dalju devastaciju i razaranje ovih nekada uspješnih firmi”, ističe DPS.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content