Dodir ovog kućnog ljubimca pozitivno utiče na cirkulaciju krvi i podstiče regeneraciju tkiva

Radio Titograd

11.11.2023, 06:03h

< 1 min

Foto:Shutterstock

 

Blagotovrni uticaj kućnih ljubimaca na svoje vlasnike odavnina je poznat. Čak oni koji imaju ljubimce tvrde da je ta veza kosmička, neopisiva neraskidiva a veoma očigledna. Mnoga istraživanja potvrdila su ove navode.

Jednog dana u laboratoriji u Londonu, mačka po imenu Marta ušetala je pored generatora niske frekvencije. Kada su senzori reagovali na njeno prisustvo, naučnici su otkrili da elektromagnetno polje mačke može zamijeniti skup generator. Ovaj neočekivani rezultat doveo je do eksperimenta gdje je jedna grupa ljudi tretirana generatorom niske frekvencije, dok je druga grupa dobijala “mačju terapiju”. Rezultati su pokazali da su oni koji su bili podvrgnuti “mačjoj terapiji” svi ozdravili, dok je u drugoj grupi samo polovina pacijenata bila izliječena.

Dalje istraživanje otkriva da mačje krzno stvara niskofrekventnu struju, a dodir između dlake stvara snažno električno polje. Ove struje mogu uticati na upalne procese i ubijati mikrobe. Terapija mačkama, poznata kao “dodir mačke”, pokazala se posebno efikasnom za tretiranje zglobova i ginekoloških problema. Dodatno, masaža koju mačke prave svojim kandžama može djelovati na refleksne tačke, slično akupunkturnim iglama.

Napomenuto je da predenje mačke, zvučna terapija koju one koriste, takođe ima svojstva. Frekvencijski pojas predenja jača kosti, poboljšava cirkulaciju mozga, stabilizuje krvni pritisak i rad srca. Mačke mogu transformisati energiju bolesti i razmjenjivati je sa ljudskom energijom, pružajući terapeutski efekat. Različite boje mačaka povezane su sa specifičnim terapeutskim svojstvima, a ljubav i povjerenje između mačke i vlasnika ključni su za uspješnu terapiju. Mačke su osjetljive na to kako se prema njima postupa, i terapija mačkama može otkriti unutrašnje promjene i pomoći u obnavljanju ćelijskih promjena. Oni koji vole mačke često posjećuju ljekare ređe nego oni koji ih izbjegavaju, što dodatno naglašava pozitivan uticaj mačjeg prisustva na ljudsko zdravlje.

 

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content