Dodik: U Rusiju ću otići sa riješenim problemom

Radio Titograd

17.09.2022, 18:37h

< 1 min

Foto:Youtube

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je da su strateškim planovima Vlade RS precizirani i već ugovoreni radovi za izgradnju brzog puta koji će povezati istočni dio RS.

– Aktivnosti su već dogovorene sa Kinezima. To je promjena koja će ovaj kraj komunikacijski otvoriti, smanjiti izolaciju i sve ono što je potrebno – rekao je Dodik novinarima u Sokocu, gdje je danas ozvaničen početak rekonstrukcije raskrsnice na magistralnom putu na ulazu u taj grad, iz pravca Sarajeva.

Dodik je rekao da u ovom dijelu Srpske ima sve više privrednih aktivnosti i da je zbog toga potrebno da se što više radi na putnoj infrastrukturi, piše Avaz.

On je naglasio da su Vlada RS i Direkcija za puteve, uz saradnju sa lokalnom zajednicom Sokolac, započela radove koji koštaju oko 11 miliona maraka.

– Lokalna zajednica Sokolac imaće dobrobiti od tog – pručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o očekivanjima od posjete Rusiji, Dodik je rekao da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o saradnji i politici.

– Idem tamo da sa predsjednikom Putinom razgovaram o našoj međusobnoj saradnji. Početkom ove godine, kad smo se vidjeli, rekli smo da ćemo se naći u septembru kako bi vidjeli šta treba da uradimo – rekao je Dodik.

On je dodao da je vjerovao da će u Rusiju otići sa riješenim problemom prolaska gasovoda ispod rijeke Drine.

– Maliciozna politika u Sarajevu to nije dozvolila, ali javnost treba da zna da su Rusi već odobrili tu investiciju i da se čeka samo formalno odobrenje – poručio je Dodik.

On je dodao da će biti razgovora o političkim stvarima, o tome kako Rusija vidi razvoj situacije, globalno.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 23:54h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 23:37h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 22:34h

Sport, top1

29.09.2022. u 22:25h

Titogradske vijesti, top1

29.09.2022. u 22:12h

Skip to content