Dodik: Samostalnost Republike Srpske realna alternativa u budućnosti

Radio Titograd

21.10.2023, 17:04h

< 1 min

Foto:Twitter(X)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izavio je u Kozarskoj Dubici da je samostalnost RS realna alternativa u budućnosti.

– Republika Srpska je slobodna i široka za sve, osim za njene neprijatelje, rekao je Dodik novinarima, dodavši da će ovaj bh. entitet u budućnosti donositi teške političke odluke, “jer je sigurno da neće dozvoliti da bude skrajnut”, prenosi N1.

On ocijenio da se svijet globalno nalazi u rasulu, navodeći da se RS „stalnim pritiscima i napadima tjera u samostalnost“.

Ponovo je optužio SAD da „pokazuju neprijateljstvo prema Republici Srpskoj“, dodavši da „svi žele da svedu na njega kao problem, ali i na njegovu porodicu, kojoj uvode sankcije mada nemaju ijedan dokaz o bilo kakvim kriminalnim radnjama“.

SAD su juče uvele sankcije Gorici i Igoru Dodiku, zbog, kako su naveli, umiješanosti u korupciju, kao i retorike i djelovanja koji su suprotni Dejtonskom sporazumu i Ustavu BiH.

Dodik je danas pozvao je da se objelodani koji su to opozicioni političari iz RS koje je navodno podmićivao njegov sin Igor.

Prema njegovim riječima, uvođenje sankcija njemu i članovima njegove porodice, kao i sudski proces koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH imaju za cilj „da se iz Republike Srpske uklone ljudi od autoriteta da bi Amerikanci mogli da ispune obećanje dato Aliji Izetbegoviću da će RS biti ukinuta, a stvorena unitarna BiH.“

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content