Dodik: Rezolucija o Srebrenici vodi BiH ka mirnom razlazu, mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

Radio Titograd

23.04.2024, 15:53h

< 1 min

foto-n1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da srpski narod nikada neće pristati na, kako je naveo, narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici.

Dodik je iz Sankt Peterburga poručio da je guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, guranje BiH ka mirnom razlazu.

– Gnusna je laž da će rezolucija pospiješiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava – kaže Dodik.

Istakao je da Srpska ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa.

– Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo – naveo je Dodik.

Dodik: Rusija neće podržati rezoluciju o Srebrenici

Rezoluciju o Srebrenici, Rusija neće podržati, rekao je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon sastanka u Sankt Peterburgu sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Platonovičem Patruševom.

– Rusija čini napore da okupi prijatelje i objasni im o čemu se radi kada je riječ o toj rezoluciji koju bošnjačka strana hoće da progura u Generalnu skupštinu UN – kaže predsjednik BiH entiteta Republika Srpska.

 

Izvor: RTRS

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content