Dodik o ambasadoru SAD u BIH: Marfi je „obični smutljivac, lažov i manipulant“

Radio Titograd

14.10.2023, 20:19h

< 1 min

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ambasador SAD u BiH Majk Marfi “običan smutljivac, lažov i manipulant”.

On je kazao da, otkako su SAD uspostavile diplomatsko predstavništvo u BiH, „nikada nisu poslale goreg ambasadora od aktuelnog Majkla Marfija“ i dodao da „i diplomate drugih zemalja misle isto što predsjednik RS javno govori“.

„Marfi je obični smutljivac, lažov i manipulant. Kaže da se ne osjeća ugroženim od građana Republike Srpske, što niko nije ni tvrdio. Ali, istina je da su građani Republike Srpske ugroženi njegovim djelovanjem u BiH“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Upitan o izjavi Marfija da Dodik ne govori u ime svih stanovnika RS, Dodik je je odgovorio da će kao legalno birani predsjednik RS i ubuduće iznositi političke stavove koji odražavaju većinsko raspoloženje u Republici Srpskoj, jer je većinski i biran.

„Što se tiče njegovog mišljenja da sam u problemima: probleme koji me navodno čekaju kreirao je upravo Marfi, pa je komično kad kaže da on u tome ne bi učestvovao. Nema više u čemu da učestvuje, sve je već uradio“, rekao je Dodik.

Rekao je da je američki ambasador iza optužnice Tužilaštva BiH protiv Dodika zbog neizvršavanje odluka visokog predstavnika, i da je Marfi „kreirao pravosudni cirkus, odredio izvođače, napisao i optužnicu i presudu“.

„Pored takvih ‘prijatelja’ šta će nam neprijatelj?“, pitao je Dodik.

Ambasador Marfi je juče u intervjuu za Banjaluka.net rekao da je Dodik „avatar pohlepe, a ne avatar srpskog naroda“.

Izvor:N1

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content