Dobrilo Dedeić: DIK i MUP da provjere prebivališta i biračka prava Andrije Mandića i Gorana Danilovića u Beogradu

Radio Titograd

17.02.2023, 14:09h

2 min

Svetosavska srpska lista poziva crnogorsku Državnu izbornu komisiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova da provjere gdje u Crnoj Gori i Srbiji biračka prava ostvaruju Andrija Mandić i Goran Danilović, preciznije – gdje su prebivališta pomenutih: prijavljenog, odnosno potencijalnog predsjedničkog kandidata.
Prije svega, treba provjeriti da li je proglašenom, od DIK-a, kandidatu Andriji Mandiću državljanstvo, i mogućnosti koje njime sleduju, dodijelio tadašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije iz redova tadašnje Demokratske stranke Srbije, a najavljenom kandidatu Goranu Daniloviću, njegov kolega naslednik iz Socijalističke partije Srbije. Uz puno razumijevanje činjenice da je Goran Danilović krajnje nebitan i kolateralna šteta u cijeloj priči, ali vrlo i formalno upečatljivo značajan kao dio opšteg političkog mozaika.
Dalje, da li su mogućnost biračkog prava u startu dobili u opštini (na teritoriji grada Beograda) u kojoj je taj benefit pripao svim građanima Crne Gore, sa srpskim državljanstvom, koji u datom trenutku nisu posjedovali nekretninu koja bi odredila biračko mjesto van tradicionalne ”crnogorske opštine” u prestonici Srbije.
Najpristojniji mogući vid pravnih postupaka Državne izborne komisije, kojom prinudno i sračunato upravljaju DPS i DF, jeste da ispita prebivališta i državljanstva svakoga kandidata za predstojeće predsjedničke izbore, uključujući i onoga koga, eventualno, kandiduje Svetosavska.
Bilo koji potencijalni kandidat mora da ispoštuje sve uslove koje Ustav i zakoni države Crne Gore predviđaju, bez segregacije kojom se neko diskvalifikuje, a neko protežira saglasno dogovoru DPS-a i DF-a. Sva prava svima i u promil jednaka prava za sve!
Ako nema adekvatnog odnosa prema ovoj trematici od strane nadležnih organa Crne Gore, Svetosavska će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom, povodom Mandićeve kandidature, sa pratećom dokumentacijom.
Taj isti divni, čestiti, junački i spasonosni Ustavni sud će se konstituisati saglasno dogovoru DF-a i DPS-a krajem februara! Čisto da se zna! Time idemo u novi koloplet kojim se mora riješiti rebus – čiji je Andrija Mandić? Kandidat.
Pasoši Andrije Mandića i Gorana Danilovića bili su u mojim rukama, u prostorijama poslaničkog kluba Srpske narodne stranke, odnosno Srpske liste, u trenutku kada je Predrag Popović, predsjednik Narodne stranke, u afektu, nakon priznanja da posjeduje državljanstvo bratske i jednokrvne Srbije, gubio svoje crnogorsko državljanstvo od strane Subašić Osmana na sličan način na koji će ga izgubiti i Milojko Spajić koji bi pobijedio Mila Đukanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.
Da li je ovaj narod normalan? Kumovi jesu, generalno.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

20.06.2024. u 11:55h

20.06.2024. u 11:55h

Skip to content