DNP: Svi koji podržavaju suverentitet Ukrajine isto da urade u slučajevima drugih država

Radio Titograd

17.03.2024, 11:37h

2 min

Demokratska narodna partija (DNP) podržava teritorijalni integritet Ukrajine, kazao je poslanik te partije Vladislav Bojović i dodao da bi svi koji podržavaju suverenitet Ukrajine trebalo isto da urade i u slučaju drugih država, uključujući Srbiju.

On je rekao da već tri dana u “političko medijskim krugovima Demokratske partije socijalista” traje groteska u vezi njegovog amandmana i glasanja na Parlamentarnom odboru Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridružianje.

“Koja u svojoj namjeri i suštini nije ništa drugo bez nastavak jalove politike licemjerstva i podmetanja”, naveo je Bojović u reagovanju.

On je kazao da za svoje političke stavove i odluke, odgovornost isključivo podnosi građanima koji su ga birali i da ih uvijek koordinira sa predsjednikom DNP-a i Predsjedsništvom partije.

Bojović je dodao da ga najviše napadaju oni koji nijesu ni pročitali amandman i njegovo obrazloženje.

“Pokušaj da se pojam međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta tretira na jedan način u Ukrajini, a u pojedinim državama na drugi način, krajnje je licemjeran i predstavlja osnovni problem u geopolitičkim poremećajima kojima danas svjedočimo”, rekao je Bojović.

On je kazao da kod njega nikad nije postojao otpor da osudi bilo kakav agresivan vid djelovanja jedne države prema drugoj, makar to bila i Rusija.

“Problem je što oni koji to očekuju od mene nikako da osude agresiju devetnaest članica NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju ili kontinuirane agresije na zemlje Bliskog Istoka”, dodao je Bojović.

Kako je rekao, dvostruki aršini u tumačenju međunarodnog prava postaju “korisna poštapalica za unutrašnji politički folklor lova na (Vladimira) Putina”.

“U kojem se dežurni besposličari ali i nadničari utrkuju po portalima ko će od njih da napiše dužu kupusinu od “analize” koje ne čitaju ni njihovi članovi porodica”, naveo je Bojović.

Bojović je istakao da i on i DNP, čiji je član, podržavaju teritorijalni integritet Ukrajine, i da se nadaju skorom mirovnom sporazumu Rusije i Ukrajine.

“Ali isto tako smatramo da svi ovi što podržavaju suverenitet Ukrajine, treba isto to da urade i u slučaju drugih država, uključujući i Srbiju”, rekao je Bojović.

Govoreći o padu podrške NATO-u kod građana Crne Gore, Bojović je saopštio da je, prema istraživanjima koje DNP radi na mjesečnim nivou, preko 50 odsto građana za izlazak iz NATO saveza.

“Zašto je to tako treba pitati bivše državne čelnike koji su kompromitovali svaku ideju koje su se dotakli, uključujući i ideju nezavisnosti”, naveo je Bojović.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content