Đurović: Prihodi od turizma 119 miliona eura, u Crnoj Gori boravi 42.264 turista, idemo ka rekordnoj sezoni

Radio Titograd

26.05.2023, 12:26h

< 1 min

Foto:Vlada CG

Crna Gora je, prema podacima Centralne banke, u prvom kvartalu od turizma prihodovala 119 miliona eura, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

“Prošle godine je to bilo 45 miliona, a 2014. godine 47 miliona, što je jedan nevjerovatan rezultat. Na današnji dan u Crnoj Gori boravi 42.264 turista što je 26 odsto više od 2019.godine, što znači da idemo sigurnim koracima ka rekordnoj sezoni”, istakao je Đurović na današnjoj sjednici Vlade.

On je najavio da će se akciji “Stop inflaciji” priključiti tri proizvođača peleta. Navodi da do kraja jula traje akcija, pa tona peleta košta 230 eura sa PDV-om.

“Apelujem i pozivam građane da do kraja jula obezbijede sebi pelet, jer je to vrlo značajna ušteda. U oktobru i novembru to će biti skuplje”, poručio je Đurović.

Akciji “Stop inflaciji” će se, dodaje, priključiti i osiguravajuće kuće.

Na Vladi je saopšteno da će se u naredne dvije godine potpisati krajni ugovor za izgradnju vjetroelektrane Gvozd.

Dom zdravlja u Andrijevici zvaće se Doktor Tomislav Tomo Mićović, ulica u Plužinama Dr Petar Žulović

Vlada je dala saglasnost Opštini Andrijevica za podizanje spomen –obilježja davanjem naziva JU Dom zdravlja imenom Doktor Tomislav Tomo Mićović.

Takođe je dala saglasnost Opštini Plužine za podizanje spomen – obilježja davanjem naziva javnom objektu – ulici imenom Dr Petar Žulović.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je potrebno ubrzati inicijative za davanje imena.

“Ne vidim razloge da se ne stave ploče”, dodao je Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić predložio je da, ukoliko postoji mogućnost da se izdvoje novčana sredstva, nagrade policajci koji su učestvovali u organizacij inauguracije predsjednika Crne Gore i proslave Dana nezavisnosti.

Slađana Đukanović

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content