ĐUROVIĆ “Odlaganjem popisa neće se ništa značajno promijeniti”

Radio Titograd

25.10.2023, 11:30h

2 min

Foto:RTCG

Funkcioner “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) Dejan Đurović kazao je da ne smatra da je mjesec dana odlaganja početka popisa nešto što će značajno promijeniti situaciju. Naglasio je da je parlamentarna većina odlučila da odloži popis da bi on bio cjelokupan i kako bi se otklonile sve nedoumice.

“Učinićemo grupi građana da ta kontrola čitavog procesa bude transparentnija, mada mislim da je i sada u ovom trenutku bila dovoljno transparentna”, kazao je Đurović gostujući u emisiji “Link”.

Istakao je da je odlaganje popisa na mjesec dana bio dogovor između parlamentarne većine.

“Tražilo se da se na kraju mogu svi pregledati svoj listić kakav je ušao u bazu podataka. Moći će svako da prekontorlišu svoj, neće moći niko drugi da ga prekontroliše. To su neki detalji koji su nama bili prihvatljivi i odlaganje popisa na mjesec dana je dogovor između parlamentarne većine”, istakao je Đurović.

Naglasio je da većina želi da popis bude cjelokupan i da niko nema nedoumicu oko samog popisa.

“Moglo je to i ranije da se zatraži da mi kao parlamentarna većina ne dozvolimo da se izvrši ta kontrola, što bi čini se nekom dijelu građanstva učinilo lagodniju situaciju kada je u pitanju popis”, kazao je Đurović.

Đurović je kazao da se značajno ništa neće promijeniti, te da je popis praznik statistike.

“Ovo će biti i posljednji popis u kojem ćemo se izjašnjavati nacionalno, vjerski i jezički”, kazao je Đurović.

Kako je istakao Đurović, ovo je prvi slobodni popis nakon 1945. godine.

Na pitanje kada će se održati sjednica Skupštine, Đurović je kazao da smatra da će nakon današnje sjednice GO SNP-a predsjedavajući Miodrag Lekić zakazati sjednicu u najkraćem roku.

“Mislim da gospodin Lekić čeka odluku posljednjeg koalicionog partnera koji nije donio partijsku odluku, to su predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) koji imaju danas sjednicu Glavnog odbora, i nakon te sjednice mislim da će Lekić zakazati sjednicu u najkraćem roku”, naglasio je Đurović.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

10:24h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 10:19h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 09:21h

Titogradske vijesti, top2,

09:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 08:35h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 08:30h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 07:52h

Skip to content