Đuričković: Spajić umiruje dio javnosti koji ima pogrešne stavove

Radio Titograd

14.05.2024, 11:43h

3 min

Foto:SD

 

„Oni su se stavili u službu, da kažem, propagande koja dolazi na ovim našim prostorima iz tri centra. Jedan centar je onaj koji svi možemo da prepoznamo i koji često čujemo, to je režim Aleksandra Vučića u Beogradu. Drugi je režim Milorada Dodika u Banja Luci i treći centar koji imate je onaj koji je u Podgorici, to je Demokratski front. To su narativi koje možemo da slušamo od Andrije Mandića, Milana Kneževića i ostalih, da kažem, radikalno desnošovinističko nacionalističkih piona, da tako kažem jer, drugačije, ne mogu da ih opišem shodno i njihovoj veličini i ulozi u društvu i svemu i načinu jednostavno bitisanja. I to je propaganda koju oni zagovaraju. Oni na taj način pokušavaju da, opet kažem, bave se manipulacijom, da prave tu neku dimnu zavijesu u kojoj se neće znati šta je istina, šta nije istina. To je taj prostor koji oni pokušavaju da kreiraju i to, nažalost, rade suprotno onome što su interesi Crne Gore, suprotno onome što su stavovi svih razvijenijih zemalja, ili gotovo svih zemalja zapadnoga svijeta i to je sigurno nešto što rade sa namjerom.”, kazao je funkcioner socijaldemokrata Miloš Đuričković, gostujući na TV E.

Funkcioner Socijal demokrata u emisiji Na kraju dana, prokomentarisao je i odnos Milojka Spajića koji, kako tvrdi Đuričković, gaji pogrešne stavove.

“Posjetiću Milojko,Spajić je u Skupštini Crne Gore na premijerskom satu upravo izjavio da razlog zašto oni daju amadmane je da bi umirili jedan dio javnosti. Sad pazite taj paradoks. Umiruje se dio javnosti koji ima pogrešne stavove. Umjesto da on kao lider, kao premijer, kao predsjednik najjače parlamentarne stranke, bude taj koji će ono što je istina i što su ispravni stavovi da promoviše i da na taj način utvrđuje prave vrijednosti u Crnoj Gori. Ne,on bira potpuno drugi pristup, a to je da onu stranu koja je na pogrešnoj strani istorije, koja barata potpuno iskrivljenim činjenicama, neistinitim činjenicama, pokušava da progura teze koje su potpuno pogrešne i suprotno svim evropskim državama i gotovo svim zemljama svijeta, on pokušava njih da zadovolji amadmanima. E, to je odsustvo odgovornosti, to je odsustvo državničkog stava i to je jednostavno neprihvatijvo da mi imamo takve lidere u današnjem vrijeme”, naveo je Đuričković.
Naposlijetku, Miloš Đuričković, osvrnuo se i na svježe formiranu Vlast u Ulcinju.

“Pa, što se tiče SD-a, nama je pozicija bila vrlo jasna. I kad smo formirali tu vlasinu, prethodnu vlast, vodili smo računa o onome što su poruke građana. Jer percepcija građana u Ulcinju je nekad bila malo drugačija u odnosu na ono što je percepcija nas iz Podgorice koji posmatramo ta dešavanja. Međutim kad je došlo do ove situacije do koje je došlo, tu je vrlo lako donijeti odluku. Znate, ako neko nije spreman da poštuje ono što je dogovor, što je potpisano i što je napravljeno, onda on ne misli dobro tim građanima. I to je bila jedna crvena linija koja čim se prešla, naš stav je bio vrlo jednostavan i vrlo jasan.Čak i pokret URA u tom trenutku je imao neku kalkulaciju, vratolomiju da zadrži vlast zajedno sa nama. Vrlo jasno smo rekli vidite, vi se ne ponašate u skladu sa onim što je pošteno, što je časno da se radi. Tu se završava svaka naša saradnja. To je bio naravno i stav lokalnog odbora čija je preothodno i bila ideja u startu da se pravi neka vrsta saradnje i to je bio logičan slijed događaja. Nadam se da ova nova parlamentarna većina će nastaviti dobrim tempom, po pitanju Ulcinja i da ćemo imati to međusobno povjerenje,to jeste da neće doći do tih anomalija koje možemo da vidimo ovih dana koje su proizvod upravo ključnog čovjeka ureda, Dritana Abazovića”, zaključio je Đuričković.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content