Đuričković: Mandić promijenio vanjsko-politički kurs države

Radio Titograd

23.04.2024, 15:32h

< 1 min

O trošku građana Crne Gore i na konto međunarodnog ugleda nezavisne Crne Gore, Andrija Mandić putuje i snažno se zalaže za interese druge države.

Slijedi rekonstrukcija Vlade Crne Gore, pa će diplomatska ofanziva predsjednika Skupštine biti pojačana i sa par ministara. Dogodine će se snažno zalagati i za prekidanje negativnog odnosa prema Rusiji.

Već sada znamo da će Ministarstvo vanjiskih poslova i ministar Ivanović prećutati i ovu međunarodnu aktivnost predsjednika Skupštine i neformalnog šefa diplomatije. Ipak, ukoliko se odluče da pušte glas to će biti samo u funkciji krečenja (EU bojama) onoga što Mandić ozida.

A to krečenje izgleda ovako:

-Iznijeti stavovi predsjednika Skupštine su njegovi lični stavovi;

-Iznijeti stavovi predsjednika Skupštine su partijski stavovi;

-Dok god se svi pridržavamo ”Sporazuma većine”, sve je ok;

-Vanjskopolitički kurs Crne Gore je nepromijenjen.

Činjenice su da predsjednik Skupštine ne može iznositi lične i partijske stavove u zvaničnim posjetama, u kojima predstavlja državu Crnu Goru. Ovom izjavom predsjednik Skupštine je barem u četiri tačke prekršio „Sporazum“. Vlada Crne Gore i Ministarstvo vanjskih poslova ne kreiraju vanjsku politiku Crne Gore.

Vanjskopolitički kurs Crne Gore je defakto promijenjen. Vanjska politika Crne Gore je sve manje usaglašena sa vanjskom politikom EU, a sve više sa vanjskom politikom Srbije.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content