Đurašković-Vojinović: Rekonstrukcija tri škole na Cetinju najranije za tri godine

Radio Titograd

24.06.2022, 09:14h

< 1 min

Foto:MP

To je saopšteno na sastanku ministra prosvjete Miomira Vojinovića sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem, direktorom Direkcije za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje Vukom Latkovićem, sekretarkom Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Marijom Proročić, direktoricom OŠ “Lovćenski partizanski odred”, mr Petrom Ivanović, predstavnikom Savjeta roditelja ove škole Slavkom Jankovićam, na temu izgradnje fiskulturne sale za potrebe učenika pomenute škole.

Vojinović je istakao da je Ministarstvo prosvjete, prepoznalo problem nedostatka fiskulturne sale u ovoj školi nakon njene izgradnje 2004. godine, i u prethodnom periodu kontinuirano predlagalo gradnju sale kroz Kapitalni budžet.

Đurašković je naveo da će Prijestonica u narednom periodu uraditi sve kako bi se što prije riješio ovaj dugogodišnji problem. Tako će se već ove godine ući u proces pripremanja dokumentacije za realizaciju projekta, dok početak izgradnje možemo očekivati u 2023. godini.

Konstatovano je da je kroz projekat Energetske efikasnosti planirana i rekonstrukcija objekta Gimnazije i Srednje likovne škole, te da je početak radova na ovim školama planiran istovremeno sa početkom rekonstrukcije zgrade OŠ “Lovćenski partizanski odred”.

“Imajući u vidu da je škola u izuzetno lošem stanju i pored činjenice da je relativno skorije građena, Ministarstvo prosvjete je u prethodnom periodu izgradilo ulazni plato ispred škole i rekonstruisalo dio fasade koja je bila u najlošijem stanju”, naglasio je Vojinović i dodao da će Ministarstvo prosvjete, zajedno sa stručnim službama Prijestonice Cetinje u narednom periodu uraditi sve kako bi se stvorili uslovi za početak izgradnje fiskulturne sale kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

Skip to content