Đurašković odgovorio Kovačeviću: Prijatelj može do Cetinja za tri sata hoda, a neprijatelj nikad

Radio Titograd

26.04.2022, 17:08h

< 1 min

“Za Cetinjane će Nikšić uvijek biti grad Ljuba i Save, Vita Nikolića i Miladina Šobića, zdravog sportskog rivalstva Sutjeske i Lovćena, “sjevernoga nam kraja straža””, poručio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković.

“Naš grad, Prijestonica Cetinje je vjekovima bila bastion crnogorske slobode i nezavisnosti, luča svima koji su bili pod tuđom vlašću, ne samo u Crnoj Gori. I u moderno vrijeme ponosimo se gradom sa 49 narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata, jednim od najznačajnijih centara antifašističke borbe crnogorskog naroda”, kazao je Đurašković.

Za Cetinjane će Nikšić, kako je kazao, uvijek biti grad Ljuba i Save, Vita Nikolića i Miladina Šobića, zdravog sportskog rivalstva Sutjeske i Lovćena, “sjevernoga nam kraja straža”.

“I zato je Nikšić veliki i neprolazan i zaslužuje da ga vode veliki, a ne mali i prolazni. Zbog toga vas iskreno pozivam da ne koristite djecu za svoje nacionalističke ciljeve, pogotovo da ne radite to time što ćete se pridružiti onima koji su mališane grubo zloupotrijebili na Vaskrs ispred Cetinjskog Manastira, provocirajući Cetinje i Cetinjane”, poručio je Đurašković Kovačeviću.

Kako je kazao, svi ljudi dobre volje su više nego dobrodošli na Cetinje i tako će uvijek biti i biće im drago da mališanima i iz Nikšića i iz cijele Crne Gore ukažu gostoprimstvo prvom narednom prilikom i da im kao pravi domaćini pokažu raskošno istorijsko, kulturno i duhovno nasljeđe Prijestonice.

“Uz želju da ružne prvokacije i neprijatnosti koje je neko osjetio i doživio budu iza nas – pozdravljam vas onom Svetog vladike Petra I, da “prijatelj može do Cetinja za tri sata hoda, a neprijatelj nikad”, poručio je Đurašković.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

06.07.2022. u 22:00h

Titogradske vijesti, top1

06.07.2022. u 21:51h

09.06.2022. u 17:30h

09.06.2022. u 17:30h

Skip to content