Đurašković: Abazović direktno odgovoran za otimanje Cetinjskog manastira

Radio Titograd

17.10.2021, 13:21h

2 min

Foto: SDP

Mijenjajući stavove iz dana u dan, Dritan Abazović mora da preuzme odgovornost za odluku Uprave za nekretnine kojom se Cetinjski manastir oduzima Cetinju, a upisuje na Crkvu Srbije iako je u više navrata garantovao da imovina Cetinja i Crne Gore ne može biti ugrožena. Ukoliko je danas objavljena informacija tačna, potpredsjednika Vlade smatramo direktno odgovornim za otimanje Cetinjskog manastira Cetinjanima i Crnogorcima, kazao je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nikola Đurašković.

Uprava za katastar i državnu imovinu, područna jedinica Cetinje, je postupajući po zahtjevu Mitropolije crnogorsko-primorske donijela rešenje kojim se imovina Cetinjskog manastira vodi kao svojina Mitropolije Srpske pravoslavne crkve.

Kako prenose prosrpski portali u Crnoj Gori, u obrazloženju rješenja piše da se MCP obratila ovom organu zahtjevom za ispravku rješenja, 13. oktobra 2021, te da je provjerom, utvrđeno da je došlo do greške prilikom kompjuterskog unosa, te se ovim rješenjem greške nastale 1996. godine, ispravljaju.

Tim povodom reagovao je Đurašković. On je rekao da je, uporedo sa otimanjem imovine, Abazović sa teze o odbrani kokaina i prljavog novca prešao na tezu da je građanski protest i Cetinjane organizovao Veselin Veljović i time potvrdio koliko je licemjerno i neiskreno bilo njegovo ranije izvinjenje.

– Ovim je još jednom pokušao poniziti Cetinje i Cetinjane i sve iskrene patriote koji su 5-og septembra branili gradjansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru. Bilo je među njima i članova i simpatizera URA! Da li je i njih organizovao Veljović? Zašto ste postupali suprotno stavu glavnog i opštinskog odbora vaše partije i za čije interese i po čijem nalogu ste to radili? Nijesu gradjani napali nikog, vi ste napali Cetinje! Nas je organizovala ljubav prema Crnoj Gori i vaša politika služenja Beogradu i Srpskoj Crkvi. Branilo je Cetinje gradjansku Crnu Goru svih ovih 30 godina, brani je i danas, suprostavljajući se politici Vlade, čiji ste potpredsjednik, koja je suprotna državnim interesima Crne Gore. Takav, licemjeran, odnos prema Cetinju, suzavac i šok bombe nijesu i neće ugasiti cetinjsku luču slobode koja je branila obraz Crne Gore i 90-ih i danas – zaključio je Đurašković.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:17h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:12h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:06h

Titogradske vijesti, top1

02.12.2021. u 08:42h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 08:36h

Skip to content