Đukanović: U Baru se brižno baštine vanvremenske vrijednosti čovječanstva

Radio Titograd

24.11.2022, 08:28h

< 1 min

Foto:PREDSJEDNIK.ME

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 24. novembra – Dana Opštine Bar, predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, predsjednici Skupštine opštine Mileni Božović, odbornicima i svim građanima Bara uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Od nastanka grada Bara, bisera evropske istorije, brižno se u njemu baštine vanvremenske vrijednosti čovječanstva, multietničnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost, čime su i u najtežim vremenima, uz njegovanje antifašističke ideje, postavljeni temelji savremene, građanske Crne Gore. Upravo su te vrijednosti doprinijele da postanemo ravnopravan dio evroatlanske porodice naroda i da u našem regionu najdalje odmaknemo u usvajanju evropskih vrijednosti i standarda, na dobrobit crnogorskih građana.

Prateći ukupan razvoj Crne Gore, kao najdinamičnije ekonomije Zapadnog Balkana, Bar je održao svoje tradicionalno važno mjesto u reformskim procesima i ostao naša ključna poveznica sa svijetom, i pouzdan vjesnik boljih i prosperitetnijih vremena.

Na temelju odgovornog rada lokalne uprave, uvjeren da će i u vremenu pred nama Bar nastaviti sa dinamičnim privrednim razvojem, održivo valorizujući raspoložive resurse, i time doprinositi ukupnom društvenom napretku Crne Gore, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave.’’

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:58h

Titogradske vijesti, top1,

08:38h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:21h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:10h

Skip to content