Đukanović: Priznanje Plavljanima za istrajnost u očuvanju multietničkog sklada

Radio Titograd

29.07.2022, 08:53h

< 1 min

Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Proslava Dana opštine prilika je da još jednom odamo priznanje građanima Plava za istrajnost u očuvanju multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, svevremenih vrijednosti bogatstva u različitostima duboko utkanim u moderno crnogorsko društvo, navedeno je u čestitki predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom 30. jula – Dana Opštine Plav predsjedniku Opštine Nihadu Canoviću, predsjednici Skupštine opštine Jasmini Cikotić, odbornicima i svim građanima Plava uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Na takvim temeljima, vođeni principima demokratije, moramo graditi društvo vladavine prava i jednakih šansi, dajući prostor razvoju preduzetničkog duha, doprinoseći kvalitetnijem i bržem razvoju Plava koji za to ima sve preduslove.

Dinamiziranjem ekonomskog rasta i otvaranjem novih radnih mjesta, privlačenjem investicija, uz dalju podršku brojne dijaspore uvijek privržene svom kraju i Crnoj Gori, smanjiće se potreba za migracijom stanovništva i poboljšati kvalitet života građana Plava“; istakao je Đukanović.

Održivo korišćenje prirodnih resursa plavskog područja, plansko očuvanje kvaliteta životne sredine, kako je navep, pravo je i obaveza generacija koje će svoju viziju budućnosti vezati za Plav i njegov razvoj uz podršku i partnerski odnos državnih institucija.

„Sa željom da i ovogodišnji praznik obilježite u tradicionalnom duhu prepoznatljive domaćinske gostoljubivosti, još jednom vam čestitam Dan opštine i upućujem srdačne pozdrave“, poručio je Đukanović.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

27.09.2022. u 19:16h

Titogradske vijesti, top1

27.09.2022. u 18:20h

Titogradske vijesti, top2

27.09.2022. u 18:17h

Skip to content